Door de 0-0 tegen Atlético Madrid slaagde Barcelona er niet in de koppositie van La Liga over te nemen van diezelfde club. De formatie van Ronald Koeman krijgt dinsdagavond een nieuwe kans tegen Levante. Bij winst is het voor in ieder geval één dag de nieuwe lijstaanvoeder. Check hier onze voorspellingen en wedtips!

Levante – Barcelona
La Liga
11 mei 2021
22.00 uur, Estadi Ciutat de València (Spa)

Door de doelpuntloze remise tussen Barcelona en Atlético én het gelijkspel bij Real Madrid – Sevilla kan het in Spanje met drie speelrondes te gaan nog alle kanten op. Zowel Barça als Real heeft een achterstand van twee punten op Atlético. Aangezien de ploeg van Diego Simeone woensdag pas in actie komt, zou Blaugrana bij een zege op Levante koploper kunnen worden. Winnen bij de nummer veertien van La Liga, dat mag geen probleem vormen voor Barcelona. Maar van de laatste vier edities van deze wedstrijd ging Levante drie keer met de overwinning aan de haal. Met een eventuele titel in zicht verwachten wij niet dat Barcelona zich weer laat verrassen.

WEDTIP
Barcelona wint en Under 3,5 goal > 2,57

Het is bijna niet voor te stellen dat Messi weer niet scoort. In 2021 ‘slaagde’ de Argentijn er slechts één keer eerder in om twee competitiewedstrijden achter elkaar niet te scoren. Aan de vorm van de superster lijkt het in ieder geval niet te liggen. Hoewel Messi tegen Atlético geen goal wist te maken, had hij wel een ouderwetse ‘Messiaanse’ solo in huis. Zo’n goede keeper als Jan Oblak zal die nu niet op zijn weg vinden. Maakt Messi treffers in beide helften? Als je daarop inzet levert dat bijna vier keer je inleg op!

WEDTIP
Messi scoort in beide helften > 3,90

Voor de laatste wedtip gaan we uit van wat Hollands Glorie. Frenkie de Jong speelt vrijwel altijd bij Barcelona. Het maken van doelpunten behoort niet perse tot zijn grootste kwaliteiten. Maar wij vinden dat het wel weer eens tijd wordt voor een goal van de Oranje-middenvelder, die een kleine maand geleden voor het laatst het net vond in de bekerfinale tegen Athletic Bilbao.

WEDTIP
Frenkie de Jong scoort > 4,35

Waar kun je Levante – Barcelona zien op tv?

Levante – Barcelona is dinsdag vanaf 22.00 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots