Voorspelling Liverpool – Ajax: kan Ajax vuist maken tegen geplaagde Reds?

Anfield - TOTO

Als er voor Ajax een moment is om Liverpool te verslaan, lijkt dat nu. The Reds beleven tot nu toe namelijk een matig seizoen, met als dieptepunt de 4-1 nederlaag bij Napoli in de openingsronde van de Champions League van vorige week. Kunnen de Amsterdammers Liverpool ook op een nederlaag trakteren?

Liverpool – Ajax
Poule A Champions League
13 september 2022
21.00 uur, Anfield, Liverpool (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

In de Premier League vinden we Liverpool terug op een positie waar je eerder clubs als West Ham United of Leicester City verwacht; zevende. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt alweer zes punten. Nog geen man overboord, maar manager Jürgen Klopp had zich de seizoenstart wat anders voorgesteld. Na de 9-0 overwinning op Bournemouth leek het lek boven. Het bleek echter een incident, want daarna wonnen The Reds ternauwernood van Newcastle United, was er een 0-0 gelijkspel in de Merseyside-derby tegen Everton, en dus de forse nederlaag bij Napoli. Met een Ajax dat wel in vorm is (volle buit uit zes Eredivisiewedstrijden en 4-0 zege op Rangers) kan Liverpool het dus best eens lastig krijgen, zelfs op Anfield. Wij geloven wel in een Amsterdamse stunt!

WEDTIP
Ajax wint > 5,30

Hij leek op weg naar de uitgang en trainde zelfs niet mee om een transfer naar Everton af te dwingen. Zover kwam het uiteindelijk niet voor Mohammed Kudus. Na de transferperikelen maakte trainer Alfred Schreuder zelfs weer gretig gebruik van de Ghanees. Tegen Cambuur viel hij nog in, maar scoorde wel. Een paar dagen later mocht Kudus in de eerste Champions League-wedstrijd tegen Rangers vanaf de aftrap meedoen, in de spits. Ook nu beloonde hij het vertrouwen met een goal. Afgelopen weekend moest Kudus weer op de bank plaatsnemen, maar scoorde die weer als invaller. We mogen dus wel stellen dat de Ghanees international in vorm is. Of hij nu een basisplek krijgt of niet, wij zien Kudus ook op Anfield wel op het scorebord verschijnen.

WEDTIP
Kudus scoort en Ajax wint 2-0, 2-1 of 3-1 > 19,00

Waar kun je Liverpool – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen Liverpool en Ajax is dinsdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO?