Voorspelling Liverpool – Leicester City: vierde zege op rij voor The Reds?

Liverpool - TOTO

WK of geen WK, rondom de jaarwisseling volgen de wedstrijden in de Premier League elkaar altijd in rap tempo op. Vrijdagavond staat er met Liverpool – Leicester City nog een lekker potje op het programma. Na een mindere fase heeft de thuisploeg de smaak weer aardig te pakken. Maar Leicester is een club waar Liverpool het de laatste jaren niet makkelijk tegen heeft. Wat kunnen The Foxes op Anfield?

Liverpool – Leicester City
Premier League
30 december 2022
21.00 uur, Anfield, Liverpool (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De seizoenen van Liverpool en Leicester laten een zelfde soort verloop zien. Vlak na de zomer matig tot slecht, de laatste weken krabbelen beide clubs weer op. Kijken we naar de afgelopen zeven wedstrijden dan zien we dat zowel The Reds als The Foxes in die reeks twee keer verloren. De vorm lijkt dus weer langzaam terug te komen. De ploeg van Jürgen Klopp kwam echter het beste uit de WK-break. Op Boxing Day werd Aston Villa met 1-3 verslagen. De landskampioen van 2016 ging in eigen huis onderuit tegen de nummer drie Newcastle United (0-3). Voor Liverpool betekende dat de derde competitiezege op rij. Onze voorspelling is dat daar een vierde bijkomt. Ongetwijfeld met hulp van een kolkend Anfield. Bovendien is Leicester zelden succesvol in dat iconische stadion. De laatste keer dat het bij Liverpool won was in 2000.

WEDTIP
Halftime/Fulltime: Gelijkspel/Liverpool > 4,00

Zoals je aan onze eerste wedtip kunt zien, verwachten wij niet dat Liverpool over Leicester heen walst. De 19-voudig Engels kampioen heeft in eigen huis weliswaar lang niet verloren van Leicester, maar dat is wel anders in uitwedstrijden. De ploeg van manager Brendan Rodgers versloeg Liverpool de afgelopen twee seizoenen in het King Power Stadium. Die nederlagen zitten ongetwijfeld nog in de hoofden van de mannen van Klopp. Daarom denken wij aan een minieme overwinning voor Liverpool.

WEDTIP
Aantal goals Liverpool Under 1,5 > 3,37

Waar kun je Liverpool – Leicester City zien op tv?

De wedstrijd tussen Liverpool en Leicester City is vrijdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op ViaPlay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO?