Door de heenwedstrijd in eigen huis met 3-1 van Liverpool te winnen, heeft Real Madrid een uitstekende uitgangspositie om de halve finale van de Champions League te bereiken. Of zijn The Reds nog in staat om het tij te keren? Check hier onze voorspellingen en wedtips!

Liverpool – Real Madrid
Kwartfinale Champions League
14 april 2021
21.00 uur, Anfield, Liverpool (Eng)

Er werd reikhalzend uitgekeken naar de confrontatie tussen twee van Europa’s succesvolste clubs. Maar het duel in het troosteloze Estadio Alfredo Di Stéfano wist eigenlijk geen moment te boeien. Zonder zich bovenmatig in te spannen liep Real Madrid voor rust uit naar een 2-0 voorsprong. Liverpool deed na de pauze nog iets terug via Mo Salah (de enige poging tussen de palen), maar na ruim een uur zette Vinícius met zijn tweede van de avond de eindstand op het scorebord. Wij geloven niet dat de formatie van Jürgen Klopp op Anfield weer zo slecht voor de dag komt. Maar winnen van een club die al dertien wedstrijden op rij (alle competities) niet verloor? Dat zien wij niet gebeuren.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,85

Een doelpuntrijk gelijkspel ligt niet in de lijn der verwachting. Want scoren in eigen huis gaat Liverpool sinds de jaarwisseling uiterst moeizaam af. In de Premier League maakten The Reds in 2021 in thuisduels slecht drie (!) goals, waarvan twee dit weekend tegen Aston Villa (2-1 zege). En dankzij de 3-1 overwinning in de heenwedstrijd hoeft Real niet vol gas te geven. Onze voorspelling is daarom een 1-1 uitslag.

WEDTIP
Uitslag 1-1 > 6,65

Wie gaat er dan voor doelpunten zorgen? Als we ons even richten op Liverpool zien we dat Salah zijn topvorm weer aan het benaderen is. De Egyptenaar scoorde vier keer in de laatste vijf wedstrijden (Premier League en Champions League). Door zijn treffer tegen Real is Liverpool niet helemaal kansloos voor de return. We hebben een mooie quotering gevonden als Salah van buiten ‘de zestien’ scoort, een van zijn specialiteiten. Dat levert precies twaalf keer je inleg op! Inzetten maar!

WEDTIP
Salah scoort van buiten 16 meter > 12,00

Waar kun je Liverpool – Real Madrid zien op tv?

Liverpool – Real Madrid is woensdag vanaf 21.00 uur te zien op Ziggo Sport Select. De voorbeschouwing begint om 20.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots