Voorspelling Manchester City – Arsenal: wordt topduel ook een spektakelstuk?

Supporters van Manchester City vlaggen in het Etihad Stadion.

De loting voor de vierde ronde van de FA Cup leverde een absolute kraker op. Manchester City krijgt Arsenal op bezoek en daarmee ontvangt de nummer twee van de Premier League de koploper. Beide ploegen troffen elkaar nog niet dit seizoen in de competitie: het duel van vrijdagavond is de eerste van drie onderlinge clashes in amper drie maanden. Wie deelt de eerste tik uit en bekert er verder?

Manchester City – Arsenal
4e ronde FA Cup
27 januari 2023
21.00 uur, Etihad Stadion, Manchester (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Arsenal is de verrassing van het seizoen. Voor het eerst sinds 2004 gloort de landstitel, al is de weg nog lang. Maar met vijf punten meer dan Manchester City én een wedstrijd minder gespeeld mogen ze in Noord-Londen op de helft van het seizoen best hopen op die zo vurig gewenste landstitel. En hoewel de FA Cup hoog aangeschreven staat in Engeland, zal bij Arsenal nu toch alles in het teken staan van het kampioenschap. Tot je op bezoek moet bij City natuurlijk. Dan staat er ook prestige op het spel. De verwachting is dat Mikel Arteta gewoon een sterk elftal opstelt. En waarom ook niet. Beide ploegen spelen pas volgend weekend en hebben dus een week rust. Ongekende weelde voor Engelse begrippen. Vliegen daarom de vonken er vanaf vrijdagavond?

WEDTIP
Beide helften over 1,5 goals > 3.80

Bij City is het natuurlijk weer uitkijken naar Erling Haaland. Het fenomeen Erling Haaland, beter gezegd. De Noorse spits kende begin januari even een dipje – hij scoorde voor het eerst dit seizoen niet in twee opeenvolgende competitieduels – maar maakte afgelopen weekend tegen Wolverhampton zijn 23e, 24e én 25e competitiegoal van het seizoen. Tegen Chelsea bleef Haaland in de vorige ronde van de FA Cup nog op de bank, en hoewel de mogelijkheden tot rouleren voor Pep Guardiola groter zijn dan die van zijn landgenoot aan de andere kant, verwachten we de spits tegen Arsenal wel in actie. Scoren beide teams, zijn er minstens drie doelpunten en neemt Haaland er eentje voor zijn rekening? Dan pak je al ruim 2,5 keer je inleg!

WEDTIP
Betbuilder: beide teams scoren, over 2,5 doelpunten en Haaland scoort > 2.62

Waar kun je Manchester City – Arsenal zien op tv?

De wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal is vrijdagdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op ZIGGO Sports

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?