Ondanks de talloze afgelastingen in de Premier League staan de wedstrijden van koploper Manchester City en nummer drie Chelsea nog ‘gewoon’ op de rol. Op Boxing Day treffen de grootmachten met respectievelijk Leicester City en Aston Villa een middenmoter. Maken City en Chelsea hun favorietenrol waar?

Manchester City – Leicester City
Premier League
26 december 2021
16.00 uur, Etihad Stadium, Manchester (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Sinds november heeft Manchester City in de competitie alleen maar gewonnen; al acht wedstrijden op rij verloor het geen punten. Daarmee staat de ploeg van Pep Guardiola bovenaan de ranglijst met drie punten meer dan nummer twee Liverpool. Vooral in de laatste twee duels maakt City indruk. In eigen huis werd Leeds United met 7-0 opgerold. Afgelopen weekend haalde de lijstaanvoeder vier keer de trekker over bij Newcastle United. Zit er ook tegen Leicester City zo’n grote overwinning in? Dat verwachten wij niet. The Foxes vinden we in tegenstelling tot Leeds en Newcastle wel terug in het linker rijtje. Daarnaast is Leicester door afgelastingen al twee weken niet in actie gekomen, dus zou de landskampioen van 2016 optimaal geprepareerd moeten zijn. Wij voorspellen wel een zege voor The Citizens, maar met een (relatief) klein verschil.

WEDTIP
Manchester City wint met twee goals verschil > 3,75

Aston Villa – Chelsea
Premier League
26 december 2021
18.30 uur, Villa Park, Birmingham (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Bij Chelsea is de topvorm op dit moment ver te zoeken. Van de laatste vier Premier League-wedstrijden wist het er slechts één te winnen. Aan het begin van de maand waren The Blues nog koploper. Nu staat Chelsea twee posities lager, met zes punten minder dan Manchester City. De matige prestaties vallen niet los te zien van de vele coronabesmettingen waarmee de Londenaren te kampen hadden. Toch is de selectie breed genoeg om ook van clubs als Everton en Wolverhampton Wanderers te kunnen winnen, wat niet gebeurde. Wie er op Boxing Day ook aan de aftrap staan bij Chelsea, wij voorspellen weer geen overwinning. Aston Villa is namelijk bezig aan een aardige fase. De afgelopen zes duels leverden vier keer drie punten op. De formatie van Steven Gerrard lijkt Chelsea dus op een ideaal moment te treffen. Onze voorspelling: winst voor Villa!

WEDTIP
Aston Villa wint > 5,00

Waar kun je Man. City – Leicester en Villa – Chelsea zien op tv?

Manchester City – Leicester City wordt vanaf 16.00 uur uitgezonden op Ziggo Sport Voetbal. Aston Villa – Chelsea is vanaf 18.30 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots