Het is niet het meest prestigieuze toernooi, maar als je in de finale staat wil je ‘m winnen ook. De eindstrijd van de League Cup gaat tussen bekerhouder Manchester City en viervoudig winnaar Tottenham Hotspur. Wint City voor de vierde keer op rij of verovert Spurs de eerste prijs sinds 2008?

Manchester City – Tottenham Hotspur
Finale League Cup
25 april 2021
17.30 uur, Wembley, Londen (Eng)

Het contrast tussen beide clubs is groot. Manchester City mag zich binnen afzienbare tijd kampioen van Engeland noemen en is nog in de race om de Champions League te winnen. Tottenham moet alle zeilen bijzetten om volgend seizoen aan het miljardenbal te mogen meedoen. Vanwege de tegenvallende resultaten werd eerder deze week manager José Mourinho de laan uitgestuurd. Bij The Citizens is er de laatste weken toch ook wat zand in de motor gekomen. In de Premier League werd thuis verloren van Leeds United en vorig weekend bleek Chelsea te sterk in de FA Cup. Dat zou zondag op Wembley dus zomaar eens een gelijk opgaande strijd kunnen worden!

WEDTIP
Gelijkspel en beide teams scoren > 5,65

Ondanks dat City volgens TOTO favoriet is (1,49 en Spurs 5,95) achten wij de Londenaren bepaald niet kansloos. De ploeg van Pep Guardiola speelt woensdag namelijk de halve finale van de Champions League tegen PSG. Het zou dus goed kunnen dat de oefenmeester met het oog op dat duel spelers gaat sparen. Als we een blik werpen op de laatste vier onderlinge confrontaties rolt Tottenham ook als beste uit de bus; twee zeges, een gelijkspel en slechts één overwinning voor City. Met Spurs licht in het voordeel kan de volgende wedoptie erg interessant zijn!

WEDTIP
Dubbele kans: gelijkspel of Tottenham > 2,40

Tot slot lichten we nog iets nieuws uit: Betbuilder! Misschien heb je er al van gehoord. Zo niet, met Betbuilder kun je je eigen weddenschap binnen één wedstrijd samen te stellen. Je gebruikt het door op het icoontje naast ‘wedopties’ te klikken. Vervolgens kun je de opties combineren. Wij vonden dit wel een interessante Betbuilder voor City – Spurs:

WEDTIP
Dubbele kans: gelijkspel of Spurs, beide teams scoren en Over 2,5 goal > 6,50

Let op: bij alle wedtips gaat het om een gelijkspel na 90 minuten.

Waar kun je de finale van de League Cup zien op tv?

Manchester City – Tottenham Hotspur is zondag vanaf 17.30 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots