Voorspelling Marokko – Frankrijk: moet ook de regerend wereldkampioen eraan geloven?

Marokko - Frankrijk | TOTO

Feest in de Arabische wereld, feest in Afrika, en feest ook bij de vele Marokkanen in Nederland en andere delen van Europa. Marokko stuntte tegen Portugal opnieuw en de eerste Afrikaanse halvefinalist op een WK voetbal is een feit. En dus mogen de Marokkanen dromen van de wereldtitel. Volgende horde: de regerend wereldkampioen!

Marokko – Frankrijk
Halve finale WK 2022
14 december 2022
20.00 uur, Al Bayt Stadion, Al Khor

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Precies drie weken na de eerste groepswedstrijd speelt Marokko woensdag de halve finale van het WK. Op die 23e november hielden de Marokkanen Kroatië op een 0-0 gelijkspel. Maar weinigen zullen die dag bedacht hebben dat beide ploegen zich drie weken later mochten melden in de halve finales. En dat een herhaling van die eerste groepswedstrijd dus de finale kan worden. Een geweldig sprookje natuurlijk voor de ploeg van Walid Regragui, die met België, Spanje en Portugal drie Europese toplanden naar huis stuurde. 

In de halve finale wacht dus het vierde Europese topland. Alles kan in het voetbal, dat bewees Marokko de voorbije weken, en dus is het zeker niet kansloos tegen Frankrijk. Maar we vrezen voor de Marokkanen. Hoewel de ploeg van Didier Deschamps niet altijd even overtuigend speelde dit toernooi staat buiten kijf hoeveel klasse de selectie bevat. Dat bleek maar weer in de kwartfinale tegen Engeland. Sterspeler Kylian Mbappé werd uitgeschakeld door de Engelsen, maar dat bood weer perspectief voor Olivier Giroud. Met alweer zijn vierde treffer van het toernooi tekende de spits van AC Milan voor de winnende treffer. Weet Frankrijk de Marokkaanse code te kraken, dan zien we beide aanvallers wel scoren.

WEDTIP
Bet Builder: Mbappé en Giroud scoren > 6.50

Wij verwachten niet dat Marokko zich zomaar naar de slachtbank laat leiden. Dat is dit toernooi nog geen enkele keer gebeurt. Een doelpunt moet er wel inzitten voor de Afrikanen. Met twee goals is Youssef En-Nesyri de topscorer van Marokko dit WK. Vooral zijn winnende treffer tegen Portugal was indrukwekkend. De spits van Sevilla torende boven iedereen uit, en met een ferme kopstoot knikte hij de 1-0 binnen. Lukt En-Nesyri dat ook tegen Frankrijk? Je kunt er maar liefst dertien keer je inleg mee terugverdienen.

WEDTIP
En-Nesyri scoort kopgoal > 13,00

Waar kun je Marokko – Frankrijk zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Marokko en Frankrijk is woensdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

 

HOE WERKT TOTO SPORT?