Voorspelling Marokko – Portugal: wordt Marokko de eerste Afrikaanse WK-halvefinalist?

Marokko - Portugal | TOTO

Marokko schreef al nationale geschiedenis door voor het eerst in de historie de kwartfinale van een WK voetbal te halen. De Leeuwen van de Atlas kunnen nu wereldgeschiedenis schrijven door ten koste van Portugal als eerste Afrikaanse land de halve finale te halen!

Marokko – Portugal
Kwartfinale WK 2022
10 december 2022
16.00 uur, Al Thumama Stadion, Doha

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

En zelfs de kwartfinaleplaats van de Marokkanen is al een zeldzaamheid. Het is pas voor de vierde keer dat een Afrikaans land de laatste acht bereikt. Kameroen in 1990, Senegal in 2002 en Ghana in 2010 gingen Marokko voor. In een poule met België, vicewereldkampioen Kroatië en Canada werden de Marokkanen knap eerste en in de achtste finales werd Spanje bedwongen. Na een 0-0 stand na 120 minuten voetbal nam Marokko de penalty’s aanmerkelijk beter. De ploeg van Hoalid Regragui had de zaakjes vrijwel de gehele wedstrijd goed voor elkaar tegen Spanje. Iets wat we ook al tegen Kroatië en België zagen. Deze statistiek is veelzeggend: dit hele WK kregen de Noord-Afrikanen slechts één doelpunt tegen. Wordt het doel ook tegen de Portugezen schoon gehouden?

WEDTIP
Aantal goals Portugal Under 0,5 (in reguliere speeltijd) > 4,25

Portugal kende weinig moeite met Zwitserland in de achtste finale. Het werd maar liefst 6-1 onder meer dankzij een hattrick van de vervanger van Cristiano Ronaldo: Gonçalo Ramos. Het optreden van Portugal tegen Zwitserland was indrukwekkend en dus is de grote vraag of Marokko ook tegen de ploeg van Fernando Santos overeind kan blijven. Wij denken van wel. Zwitserland probeerde namelijk te voetballen tegen Portugal, waardoor het veel ruimtes weggaf. Dat gaat Marokko niet doen. Het zal zwaar leunen op de defensie, en proberen een goaltje te maken uit de counter. Onze voorspelling is Hakim Ziyech en co. daarin gaan slagen!

WEDTIP
Marokko wint met 1-0 > 11,00

Waar kun je Marokko – Portugal zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Marokko en Portugal is zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?