Voorspelling Mexico – Polen: doet Robert Lewandowski de Mexicanen pijn?

Mexico - Polen - TOTO

Ook in Poule C van het WK 2022 barst de strijd los! Dinsdagmiddag beginnen Mexico en Polen met hun eindtoernooi. Eerder op de dag bijten Argentinië en Saudi-Arabië al het spits af in de groep. Kan Poolse sterspeler Robert Lewandowski de Mexicaanse verdediging pijn doen? De sterspeler van Barcelona behoort momenteel tot de beste spelers ter wereld. Lees hier alles over Mexico – Polen.

Mexico – Polen
Groep C WK 2022
22 november 2022
17.00 uur, Stadion 974, Doha

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Al in 1973 werd de eerste partij gespeeld tussen de twee landen. Deze werd door de Oost-Europeanen gewonnen (1-0). Van de acht wedstrijden won Mexico er drie, Polen ook drie en speelden ze twee keer gelijk. Opvallend is wel dat de Mexicanen sinds 1978 niet meer verloren van de Poolse voetballers. Dat zien wij dinsdag ook niet gebeuren. Het verschil tussen beide landen op de FIFA-ranking is namelijk flink: Mexico 15e en Polen 26e. Bovendien is El Tri altijd succesvol in een poulefase van een WK. Zo wisten de Midden-Amerikanen bij de laatste twee WK’s twee keer te winnen in de groep. Argentinië verslaan is misschien te hoog gegrepen, maar Polen en Saudi-Arabië moeten wel aan de zegekar gebonden kunnen worden.

WEDTIP
Mexico wint > 2,80

Polen afhankelijk van duo

Voor de tweede keer op rij is Polen van de partij op een WK. In 2018 kwam het niet voorbij de poulefase. Ook in 2002 en 2006 slaagde de tweevoudig bronzen medaillewinnaar (1974 en 1982) daar niet in. Zulke successen lijken er dit jaar niet in te zitten. De formatie van bondscoach Czesław Michniewicz is te afhankelijk van twee spelers: uiteraard Robert Lewandowski (Barcelona) en Piotr Zielinski (Napoli). Als zij het op hun heupen hebben, moet Polen in staat worden geacht om in ieder geval mee te doen om de bovenste twee plekken. Maar stiekem slaan wij Mexico hoger aan. Om over Argentinië nog maar te zwijgen. We verwachten overigens wel dat Lewandowski dinsdag een doelpuntje meepikt.

WEDTIP
Lewandowski scoort en verliest > 11,00

Waar kun je Mexico – Polen zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Mexico en Polen is dinsdagmiddag vanaf 17.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?