Voorspelling Nederland – China: hoe graag wil Oranje de VS ontlopen?

Oranje Leeuwinnen - TOTO

In de derde groepswedstrijd op de Olympische Spelen is China de tegenstander van de Oranje Leeuwinnen. Normaal gesproken een eitje voor Nederland, maar de grote vraag is: wíl Nederland wel winnen?

Nederland – China
Groepsfase Olympische Spelen
27 juli 2021
13.30 uur, International Stadium Yokohama, Yokohama (Jap)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Nederlaag VS gooit plannen in de war

Het eerste doel van de Leeuwinnen dit Olympische toernooi was eerste worden in groep F. Daarmee zou Oranje de Verenigde Staten in de kwartfinale ontlopen en de wereldkampioen pas in de finale kunnen treffen. Daarbij werd er voor het gemak wel vanuit gegaan dat de VS eerste zou worden in groep G. Maar tot ieders verbazing verloor Amerika de eerste groepswedstrijd prompt met 3-0 van Zweden. Dat houdt in dat niet de nummer twee van de poule van Nederland tegen de VS gaat spelen, maar juist de groepswinnaar. En laat Oranje na een 10-3 overwinning op Zambia en het 3-3 gelijke spel tegen Brazilië nou op koers liggen voor die eerste plek. Alleen door niet te winnen van China kan de ploeg van Sarina Wiegman de eerste plaats nog ontgaan.

Quotering Oranje wint niet > 4.25

Expres verliezen?

Maar met China treft Oranje een tegenstander waarvan het eigenlijk niet kan verliezen. De Chinezen sleepten met moeite een 4-4 gelijkspel uit het vuur tegen het Zambia waar Nederland overheen walste, en verloren kansloos van Brazilië (5-0). En dus zal Oranje expres moeten verliezen, iets wat niet in de aard van sporters ligt. Daarbij komt dat als Nederland wél tweede wordt, de tegenstander in de kwartfinale uit het rijtje Groot-Brittannië, Canada en Japan komt. Geen Verenigde Staten, ook geen landen waar Oranje zomaar even van wint. Wiegman zal met grote interesse hebben gekeken naar de nederlaag van Amerika tegen Zweden en vol overtuiging zijn dat haar speelsters daar ook toe in staat zijn. Nee, wij verwachten niet dat Nederland expres zal verliezen en denken dat de Leeuwinnen gewoon een ruime overwinning zullen boeken.

Wedtip TOTO
Nederland wint met handicap -3 > 3.15

Waar kun je Nederland – China zien op tv?

De wedstrijd Nederland – China is dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur live te zien op NPO1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!