Een week voordat het Nederlands Elftal aan het EK begint met een wedstrijd tegen Oekraïne staat er nog een oefenduel op de rol. In Enschede kruist Oranje de degens met Georgië. Kan Nederland na de matige vertoning tegen Schotland het vertrouwen richting het EK een boost geven?

Nederland – Georgië
Oefeninterland
6 juni 2021
18.00 uur, Grolsch Veste, Enschede

Het was aan Memphis Depay te danken dat het Nederlands Elftal tegen Schotland niet met een nederlaag van het veld stapte. Een minuut voor tijd leidden de Schotten nog met 2-1, wat gezien het matige spel van de formatie van bondscoach Frank de Boer niet eens onterecht was. Een rake vrije trap van de Lyon-aanvaller zorgde voor een nog enigszins dragelijke uitslag van 2-2. Depay nam ook al de eerste Oranje-treffer van de avond voor zijn rekening. Hij is duidelijke dé man van dit team. Kan de aanvalsleider ook tegen Georgië twee keer het net vinden?

WEDTIP
Depay scoort twee of meer goals > 4,50

Opvallend aan de interlands onder De Boer is dat Oranje vaak pas in de tweede helft op stoom komt. Van de laatste vijftien goals vielen er maar liefst twaalf in het tweede bedrijf. Het zou dus niet gek zijn als het Nederland zich ook tegen Georgië van de beste kant laat zien na rust. Een prima quotering voor een tweede helft met handicap!

WEDTIP
Nederland wint tweede helft met handicap -1 > 2,46

Mogen we van Georgië nog wat tegengas verwachten? Op basis van de FIFA-ranking niet. De ploeg van voormalig Frans international Willy Sagnol vinden we terug op een 91e plek. Zoomen we wat dieper in op de prestaties, dan zien we dat Georgië zich vrijwel nooit naar de slachtbank laat leiden. In de laatste veertien interlands hoefde het Oost-Europese land nooit meer dan twee tegengoals te incasseren. Blijft ook Nederland op twee doelpunten steken?

WEDTIP
Nederland wint en Under 2,5 goal > 3,30

Waar kun je Nederland – Georgië zien op tv?

Nederland – Georgië wordt zondag uitgezonden op NPO 1. De voorbeschouwing begint om 17.20 uur. De aftrap is om 18.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots