Voorspelling Nederland – Noorwegen: lege Kuip alsnog decor voor echte finale

De Kuip | TOTO

Het directe WK-ticket kon Nederland zaterdagavond nauwelijks meer ontgaan, maar toch wacht het Nederlands Elftal dinsdag alsnog een alles of niets wedstrijd tegen Noorwegen. De uitgangspositie is helder: niet verliezen en de tickets kunnen alsnog worden geboekt!Nederland – Noorwegen
WK kwalificatie
16 november 2021
20.45 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIESAlle seinen stonden zaterdagavond rond 22.15 uur op groen voor Oranje. De ploeg van Louis van Gaal leidde met nog een kwartiertje te spelen comfortabel met 0-2 tegen Montenegro, en omdat Noorwegen eerder op de avond punten had gemorst tegen Letland stond Nederland eigenlijk al over de drempel van het WK. Maar in de slotfase ging het helemaal mis. En dat betekent dat de wedstrijd tegen Noorwegen alsnog de finale wordt waar het al maanden op uit leek te draaien.

Met één verschil: Turkije speelt ineens weer een rol. Niet als Oranje niet verliest, dan is het WK sowieso een feit voor Oranje, maar wint Noorwegen en doet Turkije dat in Montenegro, dan is Nederland ineens helemaal uitgeschakeld. Geen direct ticket, geen play-offs, maar derde in de poule en dus een streep door het WK. En dan is de Kuip dinsdag ook nog eens leeg. De Noren zullen bloed ruiken en Oranje zal ongetwijfeld aan vertrouwen ingeboet hebben. Dat neemt niet weg dat Nederland een betere selectie heeft dan Noorwegen. Zeker nu de Noren het zonder sterspeler Erling Haaland moet doen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we ons gewoon overtuigend plaatsen!

WEDTIP
Nederland wint met handicap -1.0 > 2.07
Maar eenvoudig zal het uiteraard niet worden dinsdag. Noorwegen staat bekend als een stugge ploeg, en dat bleek ook in september in de heenwedstrijd. Na de 1-0 van Haaland, toen nog wel van de partij, en de 1-1 van Davy Klaassen tien minuten voor rust beet Nederland zich stuk op de defensie van de Noren. In de return zal het spelbeeld niet anders zijn. Oranje zal de bal krijgen van Noorwegen en de Scandinaviërs met geduld kapot moeten spelen. Daarom denken we dat de overwinning van het Nederlands Elftal in de tweede helft gestalte gaat krijgen. Twee doelpunten van Oranje na rust levert je ruim 2,5 keer je inleg op!

WEDTIP
2e helft Nederland aantal doelpunten > 2.56
En dan is natuurlijk de grote vraag: wie moet die doelpunten gaan maken? Dinsdag leek Memphis Depay met twee treffers Oranje naar Qatar te schieten. Het was voor het eerst in lange tijd dat de spits van FC Barcelona weer eens zo belangrijk was in een interland buiten Nederland. In thuiswedstrijden is Depay dat veel vaker. Niet voor niets is de oud-PSV’er topscorer van de Europese kwalificatiereeks voor het WK. Scoort hij er dinsdag weer twee? Er staat een heerlijke quotering tegenover!

WEDTIP
Depay scoort 2 keer of meer > 5.60

Waar kun je Nederland – Noorwegen zien op tv?

De wedstrijd Nederland – Noorwegen is dinsdagavond vanaf 20.45 uur live te zien op Nederland 1.Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots
HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!