Op de dag af zeven jaar na de openingswedstrijd op het WK 2014 maakt het Nederlands Elftal zondag zijn rentree op een groot toernooi. Zo memorabel als toen wordt het waarschijnlijk niet, maar een goede start van het toernooi is wel gewenst!

Nederland – Oekraïne
Groep C EK 2020
13 juni 2021
21.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Bekijk het speelschema van groep C

Zet in & win!

De kritiek op Oranje nam de afgelopen weken flink toe. De fletse oefenwedstrijd tegen Schotland deed het vertrouwen bij pers en volk tot een dieptepunt zakken en dat werd tegen Georgië maar gedeeltelijk hersteld. Het roept herinneringen op aan dat WK in Brazilië in 2014. Voor het toernooi gaven maar weinigen een stuiver voor de kansen van het Nederlands Elftal, dat met twee wereldtoppers (Arjen Robben en Robin van Persie) en een verzameling Eredivisie-spelers naar Brazilië trok. De openingswedstrijd tegen Spanje staat inmiddels in ons collectieve geheugen. Aan de hand van de excellerende Robben nam Oranje in één klap alle scepsis weg. Een van de weinige spelers uit de huidige selectie die toen in Salvador erbij was, is Memphis Depay. Toen opkomend talent, nu absolute aanvalsleider. Ligt voor de oud-PSV’er eenzelfde rol als Robben tegen Spanje in het verschiet?

WEDTIP
Depay scoort twee keer of meer > 9.00

Met Oekraïne treft Oranje geen tegenstander van de statuur van Spanje, maar van onderschatting mag tegen de ploeg van voormalig topspits Andrej Sjevtsjenko geen sprake zijn. Op papier is Oekraïne de lastigste tegenstander in groep C. In maart, bij de WK-kwalificatiewedstrijden, hield het Frankrijk in Parijs knap op een 1-1 gelijkspel. En in de Nations League een paar maanden eerder werd Spanje in Kiev getrakteerd op een 1-0 nederlaag. Ook in de wedstrijd in en tegen Duitsland kwamen de Oekraïners op voorsprong, maar die wedstrijd ging uiteindelijk nog verloren. Het zegt wel iets over de kwaliteiten van de ploeg van Sjevtsjenko, dat in de laatste tien wedstrijden maar één keer niet tot scoren kwam. De defensie van Oranje stond in de laatste oefenwedstrijden nog allesbehalve als een huis. Een tegengoal lijkt onherroepelijk.

WEDTIP
Beide teams scoren > 2.11

Maar die fraaie resultaten tegen Spanje en Frankrijk zijn toch vooral nog steeds uitschieters. Na de remise in Parijs werden ook de twee andere WK-kwalificatieduels gelijkgespeeld en met Finland en Kazachstan waren de tegenstanders in die wedstrijden van een heel ander kaliber. En in de voorbereiding op het EK bleef Oekraïne op een 1-1 gelijkspel steken tegen Bahrein. Oranje begint daarom ook als uitgesproken favoriet aan deze wedstrijd en wij gaan dan ook voor een overwinning, waarbij het verschil in de tweede helft wordt gemaakt. Wint Oranje na een gelijkspel bij rust? Het levert je ruim vier keer je inleg op!

WEDTIP
Half time/Full time gelijkspel/Nederland > 4.20

Waar kun je Nederland – Oekraïne zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Nederland – Oekraïne is zondagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 20.00 uur.

Voorspelling groep C

Lees ook onze voorspelling voor groep C.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots