Door de overwinning op Oekraïne verschafte Nederland zich al een goede uitganspositie om de achtste finales van het EK te halen. Bij een zege op Oostenrijk is dat ticket binnen. Benieuwd naar voorspellingen en wedtips voor deze wedstrijd? Check ze hier!

Nederland – Oostenrijk
Groep C EK 2020
17 juni 2021
21.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bekijk het speelschema van groep C

SPEEL MEE!

De Oranje-supporters zagen de bui al hangen. Nadat het Nederlands Elftal op 2-0 was gekomen, kwamen de Oekraïners tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Dankzij een rake kopbal van Denzel Dumfries in de absolute slotfase sleepte de ploeg van bondscoach Frank de Boer alsnog de drie punten binnen. En dat was terecht, want Nederland liet bij vlagen uitstekend voetbal zien. Als datzelfde niveau ook tegen Oostenrijk, de nummer 23 van de FIFA-ranking, behaald wordt mag een tweede zege geen probleem vormen. Maken ‘we’ er weer drie?

WEDTIP
Nederland wint met 3-0 > 13,00

We hebben het al eens eerder aangehaald; het blijft opvallend hoe vaak Nederland na rust scoort. Alle drie de treffers tegen Oekraïne vielen na de pauze. Van de negentien goals die Oranje in 2021 maakte, vielen er maar liefst vijftien in de tweede helft. We mogen er dus wel vanuit gaan dat de meeste goals tegen Oostenrijk ook weer in het tweede bedrijf vallen. Zet je daarop in, dan kun je je inleg ruim verdubbelen!

WEDTIP
Tweede helft meeste goals Nederland > 2,22

Voor onze laatste wedtip lichten we nog een lekkere special uit. Matthijs de Ligt keert na een liesblessure weer terug is de basis van Oranje. We weten, De Ligt is een vrij goede kopper. Meegaan bij een corner of vrije trap en binnen knikken. Dat zien wij de verdediger van Juventus wel doen. Een lekkere quotering hoor!

WEDTIP
De Ligt scoort kopgoal > 13,00

Waar kun je Nederland – Oostenrijk zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Nederland – Oostenrijk is donderdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 20.00 uur.

Voorspelling groep C

Lees ook onze voorspelling voor groep C.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots