Een kleine twee maanden na de WK-finale staan de eerste interlands van het nieuwe seizoen weer op de rol. Veel landen komen deze week in actie in de eerste editie van de Nations League. Nederland speelt daarin aanstaande zondag tegen wereldkampioen Frankrijk, maar voor het zover is neemt Oranje het donderdag in een oefenwedstrijd op tegen Peru. Dat wordt niet zomaar een potje. Deze interland staat helemaal in het teken van het afscheid van recordinternational Wesley Sneijder. Toto Extra doet voorspellingen en geeft je wedtips.

Nederland – Peru
Donderdag 6 september 2018
20.45 uur, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

133 interlands, 31 goals, drie EK’s, drie WK’s, zilver op het WK van 2010 met topscorerstitel, brons op het WK van 2014. Het zijn de indrukwekkende statistieken van Wesley Sneijder in het Nederlands Elftal. Een interlandcarrière die ruim vijftien jaar bestreek. Tegen Peru mag de 34-jarige recordinternational nog een keer opdraven in het Oranje, voor de 134e en laatste keer. Niet meer dan terecht dat zo’n groot speler zo’n afscheid krijgt.

Ronald Koeman - Toto

Bondscoach Ronald Koeman wil tegen Peru met zijn beoogde basisformatie spelen.

Niet experimenteren

De aandacht gaat donderdag dus vooral uit naar Sneijder. Maar voor Nederland staat het duel met Peru ook in het teken van het vormen van een team dat zich, al dan niet via de Nations League, moet gaan plaatsen voor het EK van 2020. Na twee gemiste eindtoernooien op rij kan Oranje niet nogmaals zo’n misstap begaan. Daar is bondscoach Ronald Koeman absoluut van doordrongen. De oefenmeester wil tegen Peru niet gaan experimenteren; hij wil afgezien van Sneijder met dezelfde elf gaan starten als zondag tegen Frankrijk. Wie dat precies zullen zijn, is nog even afwachten. Maar het lijkt logisch als Koeman in ieder geval kiest van aanvoerder Virgil van Dijk samen met Stefan de Vrij is het verdedigingscentrum. Op het middenveld is de keuze reuze, maar zijn vermoedelijk Georgino Wijnaldum en Kevin Strootman de zekerheidjes. Voorin gaat het tussen Ryan Babel, Memphis Depay en Quincy Promes.

Virgil van Dijk - Toto

Captain Virgil van Dijk kan tegen Peru rekenen op een basisplek.

Onze voorspelling

Voor wie Koeman ook kiest, Peru mag eigenlijk geen probleem vormen voor Oranje. De Zuid-Amerikanen deden wél mee aan het WK, maar vlogen er al in de groepsfase uit. In de selectie van Peru nauwelijks echte sterren. Topscorer aller tijden van het land, Paolo Guerrero, werd niet opgeroepen. Feyenoorder Renato Tapia is op de weg terug van een blessure. De bekendste naam bij Peru is nu oud-PSV’er Jefferson Fafán. Hij is inmiddels al 33 jaar en langzaam in de herfst van zijn carrière. Onze voorspelling is dan ook dat Nederland deze wedstrijd gaat winnen. Dat gebeurt niet met grote cijfers, want daarvoor hebben de Peruanen een te stugge ploeg.

Historie

Het verleden spreekt ook in het voordeel van Oranje. Nederland en Peru stonden drie maal eerder tegenover elkaar. Twee keer won Oranje (vriendschappelijk in 1972 en 1998), één keer werd het gelijk. Dat was op het WK van 1978 (0-0).

Onze wedtips

Nederland wint met 2-0 > 6.80

Halftime/Fulltime: Nederland/Nederland > 2.55

Nederland wint zonder tegengoal > 2.28

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.