Op weg naar het EK speelt het Nederlands Elftal twee oefenwedstrijden. Zondag is in Enschede de ‘uitzwaaiwedstrijd’ tegen Georgië, woensdag speelt Oranje in Portugal tegen Schotland. Tankt Nederland het nodige vertrouwen tegen de Schotten?

Nederland – Schotland
Oefeninterland
2 juni 2021
20.45 uur, Estádio do Algarve, Faro-Loule (Por)

Ook Schotland is EK-ganger. De Schotten maken na 22 jaar hun rentree op een groot toernooi. Van oudsher kennen we de Tartan Army als een stugge ploeg, die het iedere tegenstander lastig kan maken. Dat ook deze generatie Schotse spelers dat kan, bewezen ze in de finale van de play-offs. Het sterker geachte Servië bleek niet bij machte de Schotten te kraken. Dat Oranje in de voorbereiding op het EK tegen Schotland oefent, is dan ook niet zomaar. Met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië treft Nederland in de groepsfase drie ploegen die zich zullen ingraven zoals ook de Schotten zullen doen. Aan de ploeg van Frank de Boer de taak tot kansen en doelpunten te komen. De vraag is of dat midden in de voorbereiding al zo makkelijk zal gaan. Wij tippen een overwinning voor Oranje, met minder dan vier doelpunten in de wedstrijd.

WEDTIP
Nederland wint en minder dan 3,5 doelpunten > 2.15

Het is natuurlijk afwachten welke elf spelers De Boer woensdagavond het veld in stuurt, maar het is ondenkbaar dat Memphis Depay geen basisplaats heeft. De aanvaller van – nog wel – Olympique Lyon is de onbetwiste aanvalsleider van Oranje en zal in ieder systeem waarmee de bondscoach wil spelen in de basis staan. De cijfers van Depay in Oranje zijn indrukwekkend. Deze eeuw gaven alleen Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart meer assists dan de oud-PSV’er. Ook was de Depay 23 keer trefzeker en komt hij bij een doelpunt tegen Schotland op gelijke hoogte met Marco van Basten en Dirk Kuyt. In de laatste vijf interlands scoorde Memphis vier keer en gaf hij twee assists. Combineert hij tegen Schotland een assist met een doelpunt? Het levert je zes keer je inleg op!

WEDTIP
Depay geeft assist en scoort > 6.00

Als laatste kijken we naar de eindstand. We gaan voor een kleine zege voor Oranje, waarbij we een tegendoelpunt niet uitsluiten. Wij voorspellen bij Nederland – Schotland een 2-1 uitslag. Daar staat een fraaie quotering van 7,20 tegenover!

WEDTIP
Correct score Nederland – Schotland 2-1 > 7.20

Waar kun je Nederland – Schotland zien op tv?

Nederland – Schotland wordt woensdag uitgezonden op NPO 3. De wedstrijd begint om 20.45 uur, de voorbeschouwing om 20.15 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots