Het had een tegenstander kunnen worden uit de poule des doods, maar voor Nederland rolde uiteindelijk Tsjechië uit de bus als opponent in de achtste finale. En dat zou ‘te doen’ moeten zijn voor Oranje. Toch blijft het waken voor onderschatting. Lees snel verder voor onze voorspellingen en wedtips!

Nederland – Tsjechië
Achtste finale EK
27 juni 2021
18.00 uur, Puskás Aréna, Boedapest (Hon)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Het Nederlands Elftal rolde vrij eenvoudig door de groepsfase heen door Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië te verslaan. Eigenlijk is Tsjechië van hetzelfde kaliber als eerste twee tegenstanders. We vinden de Tsjechen terug op plek 40 van de FIFA-ranking. De gouden jaren van de generatie van onder andere Pavel Nedved, Jan Koller en Thomas Rosicky liggen al even achter ons. Dat is terug te zien in de recente resultaten op grote toernooien. Voor een WK plaatste Tsjechië zich voor het laatst in 2006. Bij de laatste drie EK deelnames was de groepsfase twee maal het eindstation. Dat het nu een poule is doorgekomen met Engeland en Kroatië is al razend knap. Daar blijft het volgens ons bij.

WEDTIP
Nederland wint met twee goals verschil > 4,70

Heel Nederland was tijdens de poulefase vooral in de ban van Denzel Dumfries. De ‘stier’ die de hele rechterkant van het veld bestrijkt en zelfs twee goals maakte. Maar de belangrijkste kracht van dit Oranje is misschien wel aanvoerder Georginio Wijnaldum. Naast verbindingsspeler op het middenveld ontpopt hij zich de laatste jaren ook steeds meer als afmaker. Met 25 interlandgoals nadert Wijnaldum de top-10 van topscorers aller tijden van Nederland. Dit EK was de kersvers PSG-speler al drie keer succesvol. Treft hij ook tegen Tsjechië doel?

WEDTIP
Wijnaldum scoort eerste doelpunt Nederland > 6,25

Tegen Noord-Macedonië gebeurde het wéér; van de drie goals vielen de meeste (twee) na rust. Het is inmiddels een bekend patroon dat bij wedstrijden onder bondscoach Frank de Boer het merendeel van de doelpunten na de pauze valt. We hebben deze wedoptie al vaker benoemd in voorbeschouwingen op het Nederlands Elftal. En dat gaan we nu weer doen. Want een quotering van meer dan 2 blijft natuurlijk lekker. Inzetten maar!

WEDTIP
Meeste doelpunten Nederland na rust > 2,27

Waar kun je Nederland – Tsjechië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Nederland – Tsjechië is zondagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing begint om 17.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots