Voorspelling Nederland – Turkije: neemt Oranje de groepswinst in eigen handen?

Oranje juicht tegen Montenegro - TOTO

Een echte do or die wedstrijd voor het Nederlands Elftal. Dinsdagavond is Turkije in de Johan Cruijff Arena de tegenstander en alleen bij winst heeft Oranje rechtstreekse plaatsing voor het WK 2022 in eigen handen!

Nederland – Turkije
WK-kwalificatie
7 september 2021
20.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Terug naar 24 maart van dit jaar. Bondscoach Frank de Boer begint met het Nederlands Elftal in Istanboel aan de kwalificatiereeks die uiteindelijk moet eindigen in een plek op het WK in Qatar in de winter van 2022. Oranje beleeft een rampzalige avond in Turkije, waar het met 4-2 op de broek krijgt. Niet alleen belooft de het optreden in het Atatürk Stadion weinig goeds voor het EK dat drie maanden later begint, ook moet Nederland direct in de achtervolging in Groep G.

Omdat Turkije in het vervolg twee keer gelijkspeelt en Nederland één keer kan bij winst dinsdagavond de eerste plek worden overgenomen van de Turken. Met thuiswedstrijden tegen Noorwegen en Gibraltar en uitwedstrijden tegen Letland en Montenegro voor de boeg heeft Oranje het heft voor de groepswinst en daarmee rechtstreekse plaatsing voor het WK 2022 in eigen handen. Waar Nederland zaterdag ruim afrekende met Montenegro kwam Turkije een paar dagen eerder niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Wij verwachten een ruime overwinning voor de mannen van Louis van Gaal!

WEDTIP
Nederland wint met handicap -2 > 3.15

Tegen Montenegro nam Memphis Depay Oranje weer eens bij de hand. De aanvaller van FC Barcelona scoorde twee keer, wat alweer zijn 29e en 30e interlandgoals betekenden. Daarmee nadert de nog altijd pas 27-jarige spits de top-10 van topscorers allertijden; Wesley Sneijder staat met 31 treffers op de 10e plaats. Dat aantal zou hij dinsdag tegen Turkije al kunnen evenaren. Bij een ruime overwinning van Oranje verwachten we uiteraard minstens één treffer van de oud-PSV’er. In de laatste vijf interlands waarbij Oranje met meer dan één doelpunt verschil wist te winnen scoorde Memphis steeds minstens één keer. Tegen Gibraltar en Montenegro deed hij dat twee keer. Lukt het de onbetwiste aanvalsleider van Oranje ook tegen Turkije weer twee keer het net te vinden? Je pakt er vijf keer je inleg mee!

WEDTIP
Depay scoort twee keer of meer > 5.00

Van wie we dinsdag ook een doelpunt verwachten, is Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax heeft een zesde zintuig als het gaat om op de juiste plek te staan. Dat bewees hij vorig seizoen bij zijn club, waar hij door veelvuldig de belangrijke eerste goal op zijn naam te schrijven de bijnaam ‘Mister 1-0’ kreeg, en het werd vorige week tegen Noorwegen ook weer duidelijk. In Oslo dook Klaassen precies op het goede moment in de 16-meter op en tikte binnen. En in de uitwedstrijd tegen Turkije frommelde de Ajacied als invaller de eerste Nederlandse treffer binnen, wat de inleiding was voor het uiteindelijk vergeefse slotoffensief. Scoort Klaassen ook in de return tegen de Turken de eerste Nederlandse goal, dan kun je daar een lekkere winst mee pakken!

WEDTIP
Klaassen eerste doelpuntenmaker Nederland > 5.60

Waar kun je Nederland – Turkije zien op tv?

De wedstrijd Nederland – Montenegro is dinsdagavond vanaf 20.45 uur live te zien op NPO 3. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!