Voorspelling Nederland – Verenigde Staten: het WK begint voor Oranje nu écht!

Nederland - Verenigde Staten | TOTO

Voor Oranje begint het WK nu écht, zo stellen spelers en staf. Met Senegal, Ecuador en Qatar als tegenstanders hoefde het Nederlands Elftal niet diep te gaan om de volgende ronde te bereiken en dat deed het dan ook niet. In de achtste finale wacht nu de Verenigde Staten en zal Nederland uit een ander vaatje moeten tappen. Bereiken we de kwartfinale?

Nederland – Verenigde Staten
Achtste finale WK 2022
3 december 2022
16.00 uur,
Khalifa International Stadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Het moet beter, zo klonk het na iedere groepswedstrijd van Oranje uit de monden van spelers en trainer. Maar ondanks het magere spel kwam het Nederlands Elftal nauwelijks in de problemen. Of het moet in de wedstrijd tegen Ecuador zijn geweest. De Zuid-Amerikanen waren vooral in de tweede helft misschien wel beter dan Nederland, maar écht wankelen deed de ploeg van Louis van Gaal nou ook weer niet. Dat was ook niet het geval tegen Senegal, en al helemaal niet tegen het armetierige gastland Qatar.

Daartegenover staat dat Oranje aanvallend maar weinig indruk maakte. Cody Gakpo was het grote lichtpunt in de drie duels. De PSV’er scoorde in alle wedstrijden en dat was een primeur; nooit eerder maakte een Oranje-international een doelpunt in alle drie de groepswedstrijden op een WK. Gakpo is voorlopig de grote man bij Nederland en hij is voor de wedstrijd tegen de VS ook weer de man om naar uit te kijken. Scoort de inmiddels door topclubs begeerde aanvaller ook in zijn vierde WK-duel? Je pakt er 3,5 keer je inleg mee!

WEDTIP
Cody Gakpo scoort een doelpunt > 3.50

Op papier is Oranje – ondanks de povere prestaties in de groepsfase – tegen de VS favoriet voor het bereiken van de kwartfinales. Dat zal ook te maken hebben met het verschil in energie dat beide landen al hebben verspeeld. Waar Nederland nauwelijks diep hoefde te gaan, moest Amerika drie keer vol aan de bak. Tegen Wales werd het na een wervelende eerste helft teleurstellend 1-1, Engeland werd knap op 0-0 gehouden en Iran moeizaam met 1-0 aan de kant gezet. Cijfers wezen uit dat de spelers van de VS in vergelijking met die van Oranje in totaal een marathon méér hadden gelopen. Het zou Nederland wellicht na rust een voordeel op kunnen leveren, als de krachten bij de tegenstander wegvloeien. Maakt Oranje daar gebruik van?

WEDTIP
Aantal doelpunten Nederland in tweede helft +1.5 > 4.40

Al met al denken we op basis van de groepsfase dat het verschil tussen beide landen niet heel groot zal zijn. Ja, Oranje is de favoriet, maar nee, ook weer niet de uitgesproken favoriet. Daarvoor hebben we toch echt te weinig gezien in de eerste drie wedstrijden. Bovendien kennen we de statistieken van Van Gaal op het vorige WK. In de knock-outfase won Nederland toen dankzij twee zeer late treffers met 2-1 van Mexico en speelde het 0-0 gelijk tegen Costa Rica en tegen Argentinië. Verlenging en strafschoppen moesten toen beslissing brengen. Van een nieuwe verlenging staan wij in ieder geval niet te kijken!

WEDTIP
Wedstrijd krijgt een verlenging > 3.15

Waar kun je Nederland – Verenigde Staten zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten is zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

 

HOE WERKT TOTO SPORT?