Voorspelling Nederland – VS: ook tegen de wereldkampioen weer doelpuntrijk?

Nederland dameselftal - TOTO

De groep winnen en dan de Verenigde Staten pas in de finale tegenkomen. Dat was het plan van de Oranje Leeuwinnen. Maar vrijdag staat de reprise van de WK-finale toch al in de kwartfinale op het programma. Kan Nederland de Amerikaansen nu wel de baas?

Nederland – Verenigde Staten
Kwartfinale Olympische Spelen
30 juli 2021
13.00 uur, Yokohama International Stadium, Yokohama

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Oranje deed wat het moest doen in de groepsfase. Het boekte monsterscores tegen Zambia (10-3) en China (8-2) en speelde gelijk tegen Brazilië (3-3), waardoor groepswinst een feit was. Tot zover niets vreemds. Wat wel verrassend was, was de nederlaag van de Verenigde Staten tegen Zweden. Daardoor ontliep niet de groepswinnaar van de poule van Oranje de regerend wereldkampioen, maar juist de nummer twee. En dus treft Nederland de VS alsnog al vroeg in het toernooi. Een herhaling van de WK-finale van 2019, waarin Oranje met 2-0 verloor. Dat deed het ook in een oefenwedstrijd tegen de VS, november vorig jaar. Maar op de Spelen wil het nog niet echt vlotten bij Amerika. Van Zweden werd dus verloren, tegen Australië bleef het 0-0 en alleen van het zwakke Nieuw-Zeeland werd gewonnen (6-1). Nederland maakt dit toernooi in aanvallend opzicht indruk, maar oogt defensief kwetsbaar. Wij verwachten vrijdag daardoor een doelpuntrijke wedstrijd.

WEDTIP
Aantal doelpunten +3,5 > 2.25

En als we het over doelpunten voor Oranje hebben, dan hebben we het natuurlijk over Vivianne Miedema. De spits van Arsenal scoorde vier keer tegen Zambia, twee keer tegen Brazilië en was als invalster ook twee keer trefzeker tegen China. Acht doelpunten dus al voor Miedema, die daarmee vroeg in het toernooi een Olympisch record vestigde. Tot de Spelen van Tokyo slaagde niemand erin meer dan zes keer te scoren tijdens het toernooi. En dan heeft Miedema dus minstens nog de kwartfinale om haar productie op te schroeven. Opvallend is het aantal minuten dat de topscorer van Oranje nodig had voor haar treffers. Tegen China viel ze pas na een uur spelen in, tegen Brazilië en Zambia werd ze vroegtijdig gewisseld. In totaal kwam Miedema 177 minuten in actie in de groepsfase, wat betekent dat ze iedere 22 (!) minuten een doelpunt maakte. In deze vorm lijkt Miedema niet te stoppen, zelfs niet door de defensie van de VS. Maakt ze ook tegen de wereldkampioen weer minstens twee goals?

WEDTIP
Miedema scoort twee keer of meer > 8.00

Waar kun je Nederland – Verenigde Staten zien op tv?

De wedstrijd Feyenoord – FC Drita is vrijdagmiddag live te zien op NPO1. De wedstrijd begint om 13.00 uur Nederlandse tijd.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!