Voorspelling Nederland – Wales: kan Van Gaal zijn mannen nog één keer motiveren?

Oranje fans - TOTO

Na dinsdag zit het voetbalseizoen 2021/2022 er dan echt op. Voor het Nederlands Elftal staat er nog één Nations League-wedstrijd op de rol. In de Kuip kruist het voor de tweede keer in een week de degens met Wales. De uitwedstrijd won Oranje nipt. Kan er in Rotterdam een ruimere zege worden geboekt?

Nederland – Wales
Nations League
14 juni 2022
20.45 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

De heenwedstrijd tussen Wales en Nederland kon nauwelijks bekoren. Er gebeurde weinig voor beide doelen en de ambiance was matig met half gevulde tribunes. Het kon niet los gezien worden van het feit dat de bondscoaches niet hun sterkste elf de wei instuurde. Pas in blessuretijd ging het los. De ploeg van Louis van Gaal was in de 50e minuut op voorsprong gekomen via Teun Koopmeiners. Na twee minuten in de toegevoegde tijd maakte Rhys Norrington-Davies plotseling 1-1. Puntenverlies dreigde, maar direct na de aftrap kopte Wout Weghorst de 1-2 binnen. Van Gaal verklapte al dat hij dinsdag wederom niet zijn A-keus gaat opstellen. Krijgen we dan weer zo’n matig duel voorgeschoteld? Het zou zomaar kunnen. Een gelijkspel met weinig goals ligt in het verschiet.

WEDTIP
Uitslag 1-1 > 8,50

Werkelijk niemand had gedacht dat Vincent Janssen ooit nog in aanmerking zou komen voor een plekje in het Nederlands Elftal. Niet in vorm, spelend in het verre Mexico en genoeg spelers die op dit moment beter zijn op zijn positie. Van Gaal ziet echter tóch iets in de spits van Monterrey. Een klassiek aanspeelpunt, zoals de bondscoach zelf zei. Janssen mag dinsdag het ongelijk van de andere 17 miljoen bondscoaches bewijzen. De voormalig Eredivisietopscorer scoorde in zijn zeventien interlands zeven keer. Kan die daar een achtste bij prikken?

WEDTIP
Vincent Janssen scoort doelpunt > 2,05

Waar kun je Nederland – Wales zien op tv?

De Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Wales is dinsdagavond vanaf 20.45 uur live te zien op NPO 3. De voorbeschouwing begint om 20.20 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots
HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!