Voorspelling Nederland – Zweden: zetten Leeuwinnen eerste stap naar nieuwe EK-titel?

Oranje fans - TOTO

Titelverdediger Nederland begint aankomende zaterdag met het EK vrouwenvoetbal in Engeland. Oranje neemt het in Sheffield (Engeland) op tegen Zweden. Kunnen onze Leeuwinnen dit toernooi opnieuw een gooi naar de titel doen?

Nederland – Zweden
Groep C EK Vrouwen
9 juli 2022
21.00 uur, Bramall Lane, Sheffield (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De ploeg van bondscoach Mark Parsons zal de druk voelen. Nederland won het vorige EK van 2017 in eigen land. Ook tijdens het WK van 2019 in Frankrijk presteerden ze uitstekend. De finale werd verloren van de Verenigde Staten. Maar het team maakte een statement: met het Nederlands Elftal moet altijd rekening gehouden worden. Nederland zal het dit EK echter niet gemakkelijk krijgen. De huidige nummer 4 van de wereld is ingedeeld in poule C met Zweden (nummer 2 van de wereld), Zwitserland (nummer 20) en Portugal (nummer 30). De beste twee landen van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales.

Daar komt nog eens bij dat de voorbereiding niet optimaal was. In de oefeninterland tegen Engeland werd met 5-1 verloren. Extra pijnlijk omdat oud-coach van het Nederlands Elftal Sarina Wiegman aan het roer stond bij de Engelsen. De WK-kwalificatie wedstrijd tegen Wit-Rusland (3-0) en de oefeninterland tegen Finland (2-0) werden vervolgens wel gewonnen. De goede vorm lijkt daarmee weer gevonden. Gaan de Leeuwinnen dit tegen Zweden doortrekken?

WEDTIP
Nederland wint van Zweden > 2,80

Vivianne Miedema is daarbij erg belangrijk. De spits van Arsenal was aan het begin van de voorbereiding nog niet helemaal fit. Maar inmiddels lijkt ze met twee goals tegen Finland helemaal klaar voor het EK. Alle ogen zullen op haar gericht zijn. Niet voor niets is Miedema met 74 doelpunten topscorer aller tijden van de Engelse competitie. Daarnaast werd ze tijdens de laatste Olympische Spelen met tien doelpunten topscorer van het toernooi. Zal de 111-voudig international dit EK net zo belangrijk zijn?

WEDTIP
Miedema scoort 3.5 goals of meer tijdens het EK > 5,00

Waar kun je Nederland – Zweden zien op tv?

De wedstrijd Nederland – Zweden is zaterdag live te volgen op NPO 1 en de uitzending begint om 20.53 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!