Er was veel kritiek in aanloop naar het EK, maar Nederland was wel het eerste land dat zich als groepswinnaar wist te plaatsen voor de achtste finale. De laatste poulewedstrijd tegen Noord-Macedonië is om des keizers baards. Toch zou een grote overwinning wel lekker zijn richting de rest van het toernooi. Gaat dat lukken?

Noord-Macedonië – Nederland
Groep C EK 2020
21 juni 2021
18.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bekijk het speelschema van groep C

SPEEL MEE!

De vraag voorafgaand aan Noord-Macedonië – Nederland is vooral of bondscoach Frank de Boer basisspelers rust geeft of dat hij min of meer vasthoudt aan het team dat Oekraïne en Oostenrijk versloeg. Wij denken dat het een combinatie van beiden wordt. De écht belangrijke krachten zoals Frenkie de Jong en Memphis Depay hoeven mogelijk maar een halve wedstrijd te spelen om toch in het ritme te blijven. Mannen die die tegen de basis aanzitten, bijvoorbeeld Ryan Gravenberch en Donyell Malen, krijgen wellicht langer speeltijd. Laatstgenoemde zien wij wel een doelpunt maken.

WEDTIP
Nederland wint en Malen scoort > 2,20

Wie De Boer ook opstelt, Oranje heeft niet veel te duchten van Noord-Macedonië. De EK-debutant toonde in de vorige poulewedstrijden aan te vechten voor elke meter. Maar als het erop aankomt, ontbreekt het simpelweg aan voldoende kwaliteit. Veelzeggend is dat de 37-jarige voormalig topspits van onder andere Internazionale en Lazio Roma, Goran Pandev, de belangrijkste speler is. Het Nederlands Elftal is aan de stand verplicht Noord-Macedonië met ruime cijfers te verslaan.

WEDTIP
Nederland wint met handicap -2 > 3,15

Normaal gesproken is de tweede helft Nederlands favoriete helft. Dit EK werden vier van de vijf goals na rust gescoord. Maar tegen een zwakkere opponent als Noord-Macedonië mogen we wel verwachten dat Oranje in de eerste helft minimaal een keer doel treft. Onze voorspelling is dat dat al na twintig minuten is gebeurd. Zet jij hierop in, dan kun je precies drie keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Nederland op voorsprong na exact 20 minuten > 3,00

Waar kun je Noord-Macedonië – Nederland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Noord-Macedonië – Nederland is maandagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 16.50 uur.

Voorspelling groep C

Lees ook onze voorspelling voor groep C.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots