Voorspelling Noorwegen – Nederland: geeft Van Gaal Oranje direct het juiste zetje?

Louis van Gaal - TOTO

Exact 20 jaar na misschien wel de grootste teleurstelling uit zijn carrière begint Louis van Gaal met de belangrijke uitwedstrijd tegen Noorwegen aan zijn derde termijn als bondscoach van Oranje. Eigenlijk telt alleen de winst in Oslo!

Noorwegen – Nederland
WK-kwalificatie
1 september 2021
20.45 uur, Ullevaal Stadion, Oslo (Noo)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Op 1 september 2001 verloor het eerste Oranje van Van Gaal in Dublin met 1-0 van Ierland, en kon het een streep zetten door het WK in Japan en Zuid-Korea. Hoewel een nederlaag in Oslo komende woensdag niet direct zo fataal is als toen op Lansdowne Road, zijn ook nu de belangen weer groot. Want hoe zat het ook alweer in groep G van de WK-kwalificatie? Nederland heeft na overwinningen tegen Letland en Gibraltar en een nederlaag bij Turkije zes punten, evenveel als Noorwegen en Montenegro. Turkije heeft één punt meer en gaat aan de leiding. Alleen de groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK in Qatar, de nummers twee zijn veroordeeld tot de play-offs. Wil Oranje rechtstreekse plaatsing in eigen hand houden, dan is een overwinning bij Noorwegen dus een vereiste. De Noren zijn, zeker met de aanwezigheid van fenomeen Erling Haaland, een ploeg om rekening mee te houden. Maar wie de selecties naast elkaar legt komt al snel tot de conclusie dat Nederland in iedere linie meer kwaliteit heeft. Waar Oranje spelers van onder andere FC Barcelona, PSG, Juventus, Internazionale, Manchester City en Liverpool in de gelederen heeft, spelen bij Noorwegen alleen Haaland en voormalig wonderkind Martin Ødegaard (Arsenal) bij Europese topclubs. Van naam dan, althans. Op basis van de individuele kwaliteiten verwachten we een regelmatige overwinning van Oranje, waarbij we wel een tegendoelpunt incasseren.

WEDTIP
Nederland wint met 1-2, 1-3 of 1-4 > 4.30

In ieder geval rekenen we dus op meerdere doelpunten van de ploeg van Van Gaal. Die zal net als zijn voorgangers in Memphis Depay zijn aanvalsleider zien. De oud-PSV’er maakte deze zomer de overstap van Olympique Lyon naar FC Barcelona en werd na het vertrek van Lionel Messi prompt gebombardeerd tot diens opvolger. Een rol waar Depay voorlopig voorbeeldig mee omgaat. De spits maakt indruk bij Barcelona en de Spaanse en Catalaanse kranten zijn lyrisch over zijn prestaties. Depay trainde maandag vanwege een lichte blessure nog apart van de groep, maar deed dinsdag alweer volop mee. Een teken dat het met die blessure wel meevalt en dat Van Gaal hem woensdagavond waarschijnlijk gewoon in zijn basiselftal op zal nemen. Is Depay ook voor Oranje belangrijk en maakt hij de eerste treffer tegen Noorwegen én wint Nederland de wedstrijd? De quotering is heerlijk!

WEDTIP
Depay scoort eerste doelpunt en wint > 5.00

Waar kun je Noorwegen – Nederland zien op tv?

De wedstrijd Noorwegen – Nederland is woensdagavond te zien op NPO3. De wedstrijd begint om 20.45 uur, de voorbeschouwing om 20.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!