Volgens onze quoteringen is Engeland de nieuwe favoriet voor dit EK. Dat is ook niet zo gek. De Three Lions hoeven niet de klagen over de loting; Oekraïne in de kwartfinale en in een mogelijke halve finale de winnaar van Tsjechië – Denemarken. Maar eerst de focus op het duel met de ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko. Check hier onze voorspellingen en wedtips!

Oekraïne – Engeland
Kwartfinale EK
3 juli 2021
21.00 uur, Stadio Olimpico, Rome (Ita)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Dat Engeland in de kwartfinale staat is op zich niet zo verwonderlijk. Wel de manier waarop. Bondscoach Gareth Southgate lijkt zijn mannen vooral het veld in te sturen met de opdracht om niet te verliezen. Niet aantrekkelijk om naar te kijken, maar voorlopig wel effectief. Engeland werd groepswinnaar met zeven punten en slechts twee gemaakte goals en nul tegen. De achtste finale tegen Duitsland leverde ook niet het gehoopte spektakel op. Toch wonnen de Engelsen wel door twee doelpunten in het laatste kwartier. En weer incasseerde het geen tegentreffers. Daarmee is keeper Jordan Pickford de enige doelman die niet hoefde te vissen dit EK. Met dat in het achterhoofd is dit wel een lekkere wedtip!

WEDTIP
Engeland wint zonder tegengoal > 2,05

Engeland scoorde pas vier keer dit EK. Driekwart van die goals werd gemaakt door een speler die voorheen nog geen doelpunten op een groot toernooi maakte: Raheem Sterling. De aanvaller van Manchester City heeft voorin gezelschap van Harry Kane. Waar Sterling dit EK opbloeide, daar was het tot de achtste finale tegen Duitsland nog niet het toernooi van de aanvoerder. Maar Kane produceerde wel de tweede treffer tegen Die Mannschaft. Was dat een bevrijding voor hem? Als Sterling en Kane tegen Oekraïne weer het net vinden, kun jij ruim zes keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Kane en Sterling scoren > 6,10

Waar kun je Oekraïne – Engeland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Oekraïne – Engeland is zaterdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots