Een echte do or die wedstrijd in Groep C. Voor de verliezer van Oekraïne – Noord-Macedonië lijkt een vervolg op het EK wel uitgesloten, de winnaar mag hopen op de achtste finales!

Oekraïne – Noord-Macedonië
Groep C EK 2020
17 juni 2021
15.00 uur, Arena Nationala, Boekarest (Roe)

Bekijk het speelschema van groep C

Speel mee!

Waar in Nederland de euforie na de overwinning afgelopen zondag een vlucht nam, overheerste in het Oekraïense kamp verslagenheid. Hoewel de ploeg van Andrej Sjevtsjenko duidelijk de mindere was leek het tien minuten tijd ineens op weg naar een punt. Dat Denzel Dumfries Nederland uiteindelijk met een knappe kopbal toch nog de overwinning schonk, zal hard zijn aangekomen bij Oekraïne. Maar als de mannen van Sjevtsjenko de knop de afgelopen dagen om hebben weten te zetten, mag verwacht worden dat ze af gaan rekenen met Noord-Macedonië. De EK-debutant verloor met 3-1 van Oostenrijk en liet niet bepaald een sterke indruk achter. Een ruime overwinning voor Oekraïne ligt voor de hand.

WEDTIP
Oekraïne wint met handicap -1 > 2.65

Dat Oekraïne ineens zicht had op een gelijkspel werd ingeleid door een prachtige goal van Andriy Yarmolenko. De aanvoerder kreeg veel ruimte van de Oranje-defensie en verschalkte Maarten Stekelenburg met een schot van een meter of twintig. In de laatste oefenwedstrijd voor het EK was Yarmolenko ook al twee keer trefzeker geweest tegen Cyprus. De aanvaller van West Ham United scheurde in februari een knieband en is na zijn herstel precies op tijd fit én in vorm voor de nationale ploeg. Donderdag zullen in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië veel ogen op hem gericht zijn en wij kijken er niet van op als hij de verwachtingen waar maakt. Scoort Yarmolenko net als tegen Cyprus twee keer, dan levert dat jou liefst elf keer je inleg op!

WEDTIP
Yarmolenko scoort twee keer of meer > 11.00

Waar kun je Oekraïne – Noord-Macedonië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Oekraïne – Noord-Macedonië  is donderdagmiddag vanaf 15.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 14.30 uur.

Voorspelling groep C

Lees ook onze voorspelling voor groep C.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots