In poule B is België al zeker van de achtste finale en waarschijnlijk ook de groepswinst. Voor het tweede directe ticket hebben Rusland en Finland met beide drie punten de beste papieren. Of kan het puntloze Denemarken zich op de laatste speeldag nog oprichten? Check onze voorspelling en wedtips voor de ontknoping van groep B!

Rusland – Denemarken
Groep B EK 2020
21 juni 2021
21.00 uur, Parken, Kopenhagen (Den)

SPEEL MEE!

De opdracht voor Denemarken is simpel. Alleen een overwinning op Rusland telt. De nederlaag van de Denen tegen Finland had natuurlijk zijn oorzaak in het uitvallen van Christian Eriksen. Tegen België deed de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand goed mee, maar genoeg voor punten was het niet. Op basis van het spel tegen de Rode Duivels moet Denemarken in staat worden geacht Rusland te verslaan. Tegen de Belgen hadden de Russen niks in te brengen. De overwinning op Finland was mager (1-0). Denemarken zal geen genoegen nemen met een kleine zege, want doelsaldo kan in deze poule zomaar eens de beslissing geven. Slaagt de Europees kampioen van 1992 er ook in om Rusland op een grote nederlaag te trakteren? Wij denken van wel!

WEDTIP
Denemarken wint met drie of meer goals verschil > 5,90

Finland – België
Groep B EK 2020
21 juni 2021
21.00 uur, Krestovskistadion, St. Petersburg (Rus)

SPEEL MEE!

België heeft aan een punt genoeg voor de groepswinst. Wij verwachten dat de formatie van bondscoach Roberto Martínez dat punt ook wel pakt tegen Finland. Het wordt waarschijnlijk ‘gewoon’ een driepunter. De Finnen doen het als EK-debutant prima. Dat het op de laatste speeldag nog kans heeft om de achtste finale te bereiken, hadden weinigen gedacht. Dat daadwerkelijk voor elkaar krijgen kan nog een lastig verhaal worden. Als Finland verliest van België moet het hopen dat Denemarken van Rusland wint. Dan staan er drie landen op drie punten en gaat het doelsaldo de doorslag geven. Voor de Finnen is dit gunstig vergeleken met de andere landen: Finland 0, Rusland -2 en Denemarken -2. Als het wint van België kunnen al die scenario’s in de prullenbak, maar dat zien wij niet gebeuren.

WEDTIP
Price Boost: België wint met 2-0 of 3-1 > was 3,80 nu 4,50

Waar kun je de ontknoping van poule B zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Rusland – Denemarken is maandagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1. Finland – België wordt gelijktijdig uitgezonden op NPO 3.

Voorspelling groep B

Lees ook onze voorspelling voor groep B.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots