In poule E is er nagenoeg nog niks beslist. Het enige zekere is dat de huidige koploper Zweden in ieder geval als een beste nummer drie naar de achtste finale zou kunnen. Spanje heeft nog maar twee punten en moet tegen Slowakije vol aan de bak. En kan hekkensluiter Polen zich nog onder de laatste zestien scharen?

Slowakije – Spanje
Groep E EK 2020
23 juni 2021
18.00 uur, Estadio de La Cartuja, Sevilla (Spa)

SPEEL MEE!

Het is nog niet het EK van Spanje. De drievoudig Europees kampioen won nog niet; er werd twee keer gelijk gespeeld, tegen Zweden en Polen. Op papier treffen de Spanjaarden met Slowakije nu de minste tegenstander. Maar de Slowaken hebben al een keer gewonnen (van Polen) en daarom een punt meer dan Spanje. Het team van aanvoerder Marek Hamsik kan de achtste finale dus ruiken. Toch is onze voorspelling dat de formatie van bondscoach Luis Enrique dit duel vrij makkelijk gaat winnen. Hoewel de vorm er nog niet echt is, is Spanje typisch zo’n ploeg die in een toernooi moet groeien. De vijf punten zullen normaal gesproken ook voldoende zijn om de knock-outfase te bereiken.

WEDTIP
Spanje wint en Over 3,5 goal > 2,54

Zweden – Polen
Groep E EK 2020
23 juni 2021
18.00 uur, Krestovskistadion, St. Petersburg (Rus)

SPEEL MEE!

Door ontwikkelingen in andere poules weet Zweden dat het de achtste finale al gehaald heeft, ongeacht het resultaat tegen Polen. Met vier punten eindigen de Scandinaviërs namelijk sowieso bij de beste nummers drie. Toch zal Zweden vol voor de winst willen gaan om mogelijk sterkere landen te ontlopen. Met Polen treft de ploeg van bondscoach Janne Andersson een team dat móét winnen. Robert Lewandowski en co. hebben nog maar één punt. Het spel van Polen was in de tweede wedstrijd (1-1 tegen Spanje) al beter dan in het eerste duel. Wordt die stijgende lijn doorgetrokken en daarmee Zweden verslagen? Dankzij wie anders dan Lewandowski, zien wij dat wel gebeuren!

WEDTIP
Polen wint en Lewandowski scoort > 3,50

Waar kun je de ontknoping van poule E zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Slowakije – Spanje is woensdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1. Zweden – Polen wordt gelijktijdig uitgezonden op NPO 2.

Voorspelling groep E

Lees ook onze voorspelling voor groep E.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots