Voor Nederland zondag in actie komt tegen Oekraïne is het eerst de beurt aan de andere twee landen uit groep C. In Boekarest spelen Oostenrijk en Noord-Macedonië tegen elkaar en wij voorzien een stunt van de Oost-Europeanen!

Oostenrijk – Noord-Macedonië
Groep C EK 2020
13 juni 2021
18.00 uur, Arena Nationala, Boekarest (ROE)
Bekijk het speelschema van groep C

Zet in & win!

Van het kleine Noord-Macedonië wordt weinig verwacht dit EK. De quotering voor uitschakeling in de groepsfase is 1.28. Op Hongarije na, dat in de poule des doods met Frankrijk, Portugal en Duitsland zit, is dit de laagste quotering van alle deelnemers voor een vroegtijdige exit. Maar op ieder groot toernooi zijn er verrassingen en één daarvan zou wel eens Noord-Macedonië kunnen zijn. Niet dat we nou direct verwachten dat de debutant net als Wales vijf jaar geleden door zal stoten naar de halve finale, maar kijk niet gek op als het de groepsfase overleeft. In maart zorgde het Balkanland al voor een enorme stunt in de WK-kwalificatie door Duitsland te verslaan en dan behoort een overwinning op het al drie wedstrijden doelpuntloze Oostenrijk zeker tot de mogelijkheden.

WEDTIP
Noord-Macedonië wint de wedstrijd > 5.85

Winnen van Oostenrijk, en daarmee een enorme stap richting de achtste finales van een Europees Kampioenschap voetbal zetten; het zou het volgende hoofdstuk zijn in het sprookje van Goran Pandev. Zondag is het precies 20 jaar en een week geleden dat de oud-speler van onder meer Internazionale, Napoli en Lazio Roma debuteerde voor de nationale ploeg van toen nog Macedonië. Inmiddels is de nu 37-jarige routinier 116 interlands verder, waarin hij 36 doelpunten maakte. Zijn belangrijkste goal maakte Pandev op 12 november vorig jaar: de winnende in de finale van de play-offs tegen Georgië. Althans, zijn belangrijkste goal tot nu toe. Pandev is een levende legende in Noord-Macedonië en zijn status zal mythische vormen aannemen wanneer hij tegen Oostenrijk de eerste treffer van het land op een groot toernooi maakt. Het kan jou 7 keer je inleg opleveren!

WEDTIP
Pandev scoort eerste doelpunt Noord-Macedonië > 7.00

Waar kun je Oostenrijk – Noord-Macedonië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Oostenrijk – Noord-Macedonië is zondagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.30 uur.

Voorspelling groep C

Lees ook onze voorspelling voor groep C.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots