Voorspelling Polen – Nederland: kan Oranje nu wel van stugge Polen winnen?

Polen - TOTO

Bondscoach Louis van Gaal heeft nog twee wedstrijden om aan zijn ploeg te schaven voor het WK in november begint, te beginnen met een uitwedstrijd in en tegen Polen. In het voorjaar bleef Oranje in de Kuip steken op een 2-2 gelijkspel, lukt het bijna precies twee maanden voor het WK nu wel de Polen te verslaan?

Polen – Nederland
Nations League
22 september 2022
20.45 uur, Nationaal Stadion, Warschau (Pol)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Hoewel natuurlijk al veel langer bekend, lijkt hoe dichterbij het toernooi daadwerkelijk komt de situatie steeds bizarder te worden. Het WK voor het Nederlands Elftal start op maandag 21 november, negen dagen eerder staat in de Eredivisie nog de topper tussen PSV en AZ op het programma. Van een trainingskamp zoals in de richting van een groot toernooi normaal gesproken gebruikelijk is, is dan ook geen sprake straks. Zelfs het spelen van één oefenduel is onmogelijk. En dus zijn de twee wedstrijden om de Nations League deze week eigenlijk de twee laatste testcases voor Van Gaal in de richting van het WK.

Met om te beginnen dus het duel in en tegen Polen. In de heenwedstrijd in Rotterdam had Oranje het lastig met de ploeg van Czesław Michniewicz, die vanuit de verdedigende stellingen zelfs op een 0-2 voorsprong kwamen. Nederland rechtte knap de rug en kreeg in de slotfase een uitgelezen mogelijkheid op winst, maar Memphis Depay schoot een penalty op de paal. Polen legde in de Kuip de defensieve kwetsbaarheden van Oranje bloot en het is nog maar de vraag of de gaten achterin al gedicht zijn donderdag. Met Robert Lewandowski als spits sluiten we een tegentreffer bepaald niet uit.

WEDTIP

Robert Lewandowski scoort > 2.20

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we denken dat Oranje gaat verliezen. Integendeel. Ook voor Polen geldt dat het duel tegen Nederland een van de laatste oefenwedstrijden voor het WK is en ook bij Polen zal de voorbereiding op het toernooi zwaarder wegen dan het uiteindelijke resultaat voor de Nations League. We denken dat de Polen daardoor – en door het dit keer wél meespelen van Lewandowski – wat minder defensief voor de dag zal komen. Dat betekent natuurlijk meer ruimtes voor de voorhoedespelers van het Nederlands Elftal. Ondanks zijn mindere periode bij Barcelona zal Memphis Depay weer de aanvalsleider van Oranje zijn. Schiet de spits minstens drie keer op doel, dan pak je 5,5 keer je inleg!

WEDTIP

3 of meer schoten op doel Memphis Depay > 5.50

Waar kun je Polen – Nederland zien op tv?

De Nations League-wedstrijd tussen Polen tegen Nederland is donderdagavond vanaf 20.45 uur live te zien op NPO 3. De voorbeschouwing begint om 20.20 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!