Voorspelling Polen – Saudi-Arabië: kan de stuntploeg het ook tegen Polen?

Polen - Saudi-Arabië | TOTO

Zaterdag komt dé stuntploeg van het WK 2022 alweer in actie. Vier dagen na de zo sensationele zege op Argentinië moet de knop voor Saudi-Arabië om als Polen in de tweede wedstrijd van Groep D wacht. Zetten de Polen de Saudi’s terug op aarde?

Polen – Saudi-Arabië
Groep C WK 2022
26 november 2022
14.00 uur,
Education Citystadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Algerije dat als debutant het grote West-Duitsland klopte in 1982, de Amerikaanse amateurs die in 1950 de Engelse profs versloegen, de stunts van Senegal en Kameroen tegen regerend wereldkampioenen Frankrijk (2002) en Argentinië (1990). Het zijn de grootste verrassingen uit de WK-geschiedenis en sinds afgelopen dinsdag hoort de overwinning van Saudi-Arabië op Argentinië bij dit rijtje. En misschien wel bovenaan het rijtje. Want begonnen de Argentijnen niet als topfavoriet aan dit WK, met sterspeler Lionel Messi in topvorm?

De grote vraag is natuurlijk of het een incident was, die overwinning van Saudi-Arabië. Hoe mooi het sprookje ook is, je bent geneigd te zeggen van wel. De stunt was knap, maar het zat de Saudi’s natuurlijk ook wel mee. Drie goals van Argentinië werden in de eerste helft (terecht) afgekeurd. De ploeg van Hervé Renard had alle geluk van de wereld dat het halverwege niet op een grote achterstand stond. En in de tweede helft daardoor kon profiteren van de twijfel die bij de Argentijnen in de ploeg sloop. Ondanks die sensationele zege denken we dat Saudi-Arabië gewoon gaat verliezen van Polen. Daarbij verwachten we niet veel doelpunten.

WEDTIP
Polen wint en minder dan 2,5 goals > 3.55

Polen begon met een gelijkspel tegen Mexico en kan zich eigenlijk geen misstap meer veroorloven, met Argentinië als tegenstander in de laatste groepswedstrijd. Robert Lewandowski had het zijn ploeg zoveel makkelijker kunnen maken, maar de sterspeler van FC Barcelona faalde vanaf elf meter. En dus bleef Lewandowski ook in zijn vierde WK-wedstrijd zonder doelpunt. Het moment dat de Poolse vedette wel gaat scoren komt natuurlijk met rasse schreden dichterbij. Krijgt Polen opnieuw een strafschop, dan zal Lewandowski gewoon weer achter de bal gaan staan.

WEDTIP
Lewandowski benut een penalty > 5.80

Waar kun je Polen – Saudi-Arabië zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Uruguay en Zuid-Korea is zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?