Bij Polen – Slowakije zijn alle ogen uiteraard op Robert Lewandowski gericht. De Poolse spits van Bayern München is al jaren niet te stoppen en zal ook op het EK willen vlammen. Om te beginnen tegen Slowakije!

Polen – Slowakije
Groep E EK 2020
15 juni 2021
18.00 uur, Krestovskistadion, St. Petersburg (RUS)
Bekijk het speelschema van groep E

Zet in & win!

Maar liefst 49 jaar had Gerd Müller het record van meeste aantal doelpunten in één Bundesliga-seizoen in handen. In het seizoen ‘71/’72 scoorde Der Bomber 40 doelpunten en lang leek het een record voor de eeuwigheid. Tot afgelopen seizoen. In de slotminuut van de laatste wedstrijd maakte Robert Lewandowski zijn 41e treffer en zette daarmee het record op zijn naam. Een jaar eerder was Lewa met vijftien treffers de grote man in de succesvolle Champions League-campagne van Bayern München. We mogen rustig stellen dat de Polen met Lewandowski een van de beste spitsen ter wereld, misschien wel de beste, tot hun beschikking hebben. Zijn productie op grote toernooien is met twee doelpunten in elf wedstrijden mager te noemen. De spits zal alles op alles zetten dat aantal dit EK op te schroeven.

WEDTIP
Lewandowski scoort en wint > 2.40

In groep E lijkt Slowakije vooraf de zwakste broeder. Normaal gesproken gaan Spanje, Zweden en Polen uitmaken wie zich mag gaan melden in de achtste finales. Misschien wel alle drie, en daarvoor is winnen van Slowakije van groot belang. Ook het doelsaldo kan bepalend gaan zijn, ook in de strijd om de tweede plaats. Er zal Polen dus veel aan gelegen zijn meer dan een kleine zege op Slowakije te boeken. Met een ruime overwinning zetten de Polen een grote stap richting de knock-outfase en ligt de tweede plaats (of misschien zelfs groepswinst) nog altijd binnen handbereik. Wij gaan voor een overwinning met minstens twee doelpunten verschil.

WEDTIP
Polen wint met handicap -1 > 3.10

Waar kun je Polen – Slowakije zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Polen – Slowakije is maandagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.30 uur.

Voorspelling groep E

Lees ook onze voorspelling voor groep E.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots