Na de nederlaag tegen Frankrijk moet Duitsland van Portugal winnen om de kans levend te houden om bij de eerste twee plekken te eindigen in de poule des doods. Qua spel zouden de Duitsers daarin moeten slagen, maar de regerend Europees kampioen heeft een stugge ploeg.

Portugal – Duitsland
Groep F EK 2020
19 juni 2021
18.00 uur, Allianz Arena, München (Dui)

Bekijk het speelschema van groep F

SPEEL MEE!

In het duel met regerend wereldkampioen Frankrijk had Duitsland het beste van het spel. Meer balbezit, meer schoten op doel. De Haantjes toonden eens te meer aan goede resultaten te kunnen boeken tegen opponenten die ogenschijnlijk beter zijn. Frankrijk won met 1-0, waardoor de Duitsers nog flink aan de bak moeten. Portugal begon met een 3-0 zege op Hongarije, maar die overwinning sleepte het pas in de slotfase binnen. Op basis van de rest van die wedstrijd geven wij Duitsland een hele goede kans Ronaldo en co. te verslaan.

WEDTIP
Duitsland wint > 2,32

De Duitsers zullen wel van goeden huize moeten komen tegen de Europees kampioen. Want Portugal is heel lastig te verslaan. In 2020 en 2021 verloor het slechts één keer, van Frankrijk in de Nations League. Veel treffers hoeft de formatie van bondscoach Fernando Santos zelden te incasseren. In de laatste zes duels kregen de Portugezen slechts drie goals tegen. Bij de Duitse winst hoeven we dus niet al te veel doelpunten te verwachten.

WEDTIP
Duitsland wint en Under 2,5 goal > 4,65

Verbazen doet het niemand meer, maar het blijft natuurlijk wel razend knap. Cristiano Ronaldo schoot er tegen Hongarije weer eens twee in, waardoor hij met elf goals all-time topscorer van het EK is. Een laatste wedtipje voor als de aanvaller van Juventus ook tegen Duitsland het net vindt.

WEDTIP
Ronaldo scoort en verliest > 9,00

Waar kun je Portugal – Duitsland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Portugal – Duitsland is zaterdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.15 uur.

Voorspelling groep F

Lees ook onze voorspelling voor groep F.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots