Voorspelling Portugal – Ghana: Ronaldo begint aan jacht op enige ontbrekende prijs

Portugal - Ghana - TOTO

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn de beste voetballers van de afgelopen twintig jaar. Beiden wonnen alles wat er te winnen valt, op één titel na: de wereldtitel. Het WK van 2022 is voor hen de laatste mogelijkheid. Argentinië maakt een goede kans. Dat ligt anders voor Portugal. Het kwalificeerde zich moeizaam voor het wereldkampioenschap. Bovendien is Ronaldo hopeloos uit vorm. Lukt het de Portugezen om tegen Ghana wat vertrouwen te tanken?

Portugal – Ghana
Groep H WK 2022
24 november 2022
17.00 uur,
Stadium 974, Doha

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

In aanloop naar dit WK ging het nauwelijks over het Portugese elftal zelf. Het was Ronaldo die de headlines bepaalde. In een geruchtmakend interview brandde hij zijn club Manchester United volledig af. Vrijwel iedereen kreeg ervan langs, inclusief trainer Erik ten Hag. De 37-jarige aanvaller ging zijn boekje zo te buiten, dat hij na het WK niet terug hoeft te komen op Old Trafford. Na het interview meldde Ronaldo zich bij het nationale team, waar hij clubgenoten Diogo Dalot en Bruno Fernandes tegenkwam. Vooral laatstgenoemde gunde de superster nauwelijks een blik waardig. Is de kou uit de lucht of heeft Ronaldo voor wig gezorgd bij de Portugezen?

Wisselvalligheid

Hoe de teamspirit bij Portugal ook is, wij verwachten niet dat de Europees kampioen van 2016 ver komt op dit WK. Het had zelfs weinig gescheeld of Seleção das Quinas had zelfs helemaal niet meegedaan aan dit wereldkampioenschap. Pas na play-offs tegen Turkije en Noord-Macedonië bemachtigde Portugal een ticket. De interlands daarna verliepen wisselvallig. Er werd verloren van WK-deelnemers Zwitserland en Spanje, en tussendoor leverde het duel met Tsjechië wel een zege op. En winnen dat zal Portugal ook wel lukken tegen Ghana, dat 61e staat op de FIFA-ranking en daarmee het laagst geklasseerde land is dit WK. Waarschijnlijk krijgt Portugal met Uruguay en Zuid-Korea een stuk meer moeite.

WEDTIP
Portugal wint met 1-0, 2-0 of 3-0 > 2,10

Geen slechte spelers

Ghana was in 2010 nog een van de grootste verrassingen van het WK. Destijds reikten de Afrikanen tot de kwartfinale, waarin Uruguay de strafschoppen beter nam. Sindsdien hebben The Black Stars nauwelijks nog een noemenswaardige prestaties geleverd, op de tweede plek tijdens de Afrika Cup van 2015 na. In 2022 speelde Ghana dertien interlands, waarvan het er maar drie wist te winnen. Twee daarvan werden in de laatste duels voor het WK behaald. Is het team dan op tijd in vorm? In principe heeft Ghana helemaal geen slechte spelers. Denk aan Thomas Partey (Arsenal), Daniel Armatey (Leicester City), Mo Kudus (Ajax) en Iñaki Williams (Athletic Bilbao). Maar bondscoach Otto Addo heeft moeite een goed team te smeden. Misschien kunnen de Ghanezen nog iets uitrichten tegen Zuid-Korea, maar tegen Uruguay en Portugal lijkt het kansloos.

WEDTIP
Portugal wint beide helften > 3,25

Waar kun je Portugal – Ghana zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Portugal en Ghana is donderdagmiddag vanaf 17.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?