Voorspelling Portugal – Spanje: krijgen we eindelijk weer een winnaar?

Portugal fans - TOTO

In een rechtstreeks duel gaan Portugal en Spanje uitmaken wie zich plaatst voor de Final Four van de Nations League. De Portugezen hebben aan een gelijkspel genoeg. La Roja moet winnen in Braga. Een winnaar kent deze Iberische Derby al vijf keer op rij niet. Gebeurt dat dinsdag wel?

Portugal – Spanje
Nations League
27 september 2022
20.45 uur, Estádio Municipal de Braga (Por)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Portugal en Spanje staan dinsdag voor de veertigste keer tegenover elkaar. De Spanjaarden trokken 16 keer aan het langste eind, tegenover zes maal voor Portugal. Het merendeel van de Spaanse overwinningen werd behaald in de eerste helft van de vorige eeuw. De wereldkampioen van 2010 won maar liefst elf keer voordat de Seleção das Quinas deze derby voor het eerst op haar naam schreef in 1947. Opvallend is dat Portugal en Spanje zeventien keer gelijkspeelde, waaronder dus de laatste vijf duels. Het geeft aan dat ze nauwelijks voor elkaar onder doen. Dat gaat in Braga vermoedelijk niet anders zijn. We geven de thuisploeg alleen een klein streepje voor. Spanje heeft twee punten achterstand op Portugal en moet dus winnen. De formatie van bondscoach Fernando Santos zal daarom loeren op de counter. Wordt het daarmee succesvol?

WEDTIP
Portugal wint > 2,33

Iemand als Cristiano Ronaldo afschrijven, is heel erg gevaarlijk. Feit is wel dat de superster van Manchester United nog geen lekker seizoen draait. In alle competities (club en land) scoorde de 37-jarige aanvaller pas één keer. Met Ronaldo’s kwaliteiten kan het niet heel lang uitblijven voordat de goals vanzelf komen. De derby tegen Spanje is daarvoor een ideaal moment. Pak vijf keer je inleg met minimaal één doelpunt van Ronaldo en een kleine Portugese zege.

WEDTIP
Ronaldo scoort en wint met 1-0, 2-0 of 2-1 > 5,00

Waar kun je Portugal – Spanje zien op tv?

De Nations League-wedstrijd tussen Portugal en Spanje is dinsdagavond vanaf 20.45 uur live te zien op Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?