Voorspelling Poule B WK 2022: Engeland de topfavoriet

WK 2022 | TOTO

In poule B van het WK is Engeland de gedoodverfde favoriet om als nummer één naar de knock-outfase te gaan. Normaal gesproken strijden Wales en de Verenigde Staten om de tweede plek. Of kan Iran nog voor een verrassing zorgen?

Poule B WK 2022
Wedstrijden
Maandag 21 november 14.00 uur Engeland – Iran
Maandag 21 november 20.00 uur Verenigde Staten – Wales
Vrijdag 25 november 11.00 uur Wales – Iran
Vrijdag 25 november 20.00 uur Engeland – Verenigde Staten
Dinsdag 29 november 20.00 uur Wales – Engeland
Dinsdag 29 november 20.00 uur Iran – Verenigde Staten

Quoteringen TOTO voor kwalificatie
Engeland 1,05
Verenigde Staten 2,00
Wales 2,10
Iran 5,00

WIE GAAN ER VOLGENS JOU DOOR?

 

Na een aantal eindtoernooien zonder aansprekende resultaten doet Engeland de laatste jaren weer volop mee om de prijzen. Bij het WK van vier jaar geleden werden de Three Lions vierde. Vorig jaar reikte de formatie van bondscoach Gareth Southgate bij het EK zelfs tot de finale. Deze ging na strafschoppen verloren tegen Italië. Ook voor het wereldkampioenschap van 2022 moeten we dus serieus rekening houden met Engeland.

Uit vorm

Ondanks die goede resultaten staat de positie van Southgate al even onder druk. Engeland beleeft namelijk een slechte periode. Al zes wedstrijden op rij wist de nummer vijf van FIFA-ranking niet te winnen. Het is voor de Britse fans te hopen dat het team op tijd weer de juiste vorm vindt. Want met name Wales en de Verenigde Staten zijn geen landen die je zomaar even aan de kat schuift.

VS dé WK-verrassing?

Op basis van de FIFA-ranking maken de Verenigde Staten het meeste aanspraak op een ticket voor de achtste finale, naast Engeland. De Amerikanen vinden we terug op plek zestien. Bondscoach Gregg Berhalter (oud-speler van o.a. Sparta, Cambuur en PEC Zwolle) kan dan ook beschikken over een aantal spelers die actief zijn bij Europese topclubs. Denk aan Christian Pulisic (Chelsea), Sergiño Dest (AC Milan) en Weston McKennie (Juventus). In een heel grijs verleden werd de VS derde op het WK. Dat was bij de eerste editie in 1930. Kijken we naar deze eeuw, dan was de kwartfinaleplek in 2002 de beste prestatie. Met dit huidige team kan dat resultaat zomaar eens benaderd worden.

Eerste WK sinds 1958

Wales (nr. 19 FIFA-ranking) zou voor in ieder geval de VS niet veel onder hoeven doen. Toch zullen de Welshmen blij zijn dat ze überhaupt mogen meedoen aan een WK. De laatste en enige keer dat The Dragons zich plaatsen voor de mondiale eindronde was in 1958 met de kwartfinale als eindstation. Als Wales enigszins in de buurt wil komen van die prestatie, is het voor een groot gedeelte afhankelijk van de vorm van Gareth Bale. De voormalig speler van onder andere Tottenham Hotspur en Real Madrid is sinds dit jaar actief bij LA Galaxy in de Amerikaanse competitie. Niet zonder succes, want de 33-jarige aanvaller werd direct kampioen met zijn nieuwe club. De eerste poulewedstrijd van Wales tegen de VS kan zomaar eens doorslaggevend worden wat betreft kansen op een vervolg van het WK.

Iran hoopt op primeur

Vijf keer deed Iran al mee aan een WK. En vijf keer bleef het steken in de eerste ronde. Het is lastig te beoordelen of de nummer twintig van de FIFA-ranking serieus kans maakt op de achtste finale. De meeste spelers die bondscoach Carlos Queiroz opriep zien wij niet dagelijks voetballen. Behalve uit de aanvalslinie. Voor Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh is waarschijnlijk een plekje ingeruimd vlak achter spitsen Sardar Azmoun (Bayern Leverkusen) en Mehdi Taremi (FC Porto). Vooral laatstgenoemde pikt regelmatig een doelpunt mee bij zijn club. Kunnen zij historie schrijven met Iran? Het zou een kleine sensatie zijn.

Voorspelling TOTO

Ondanks het gebrek aan vorm, slaan wij Engeland toch als hoogste aan in groep B. De strijd om het tweede ticket voor de achtste finales gaat reuzespannend worden. Kijkend naar de FIFA-ranking doen de VS, Wales en Iran weinig voor elkaar onder. In principe hebben de Amerikanen van die drie landen de betere spelers. Dat hoeft uiteraard nog geen garantie tot succes te zijn. Vermoedelijk valt de beslissing pas tijdens de laatste poulewedstrijden. We geven de Verenigde Staten een klein streepje voor.

Eindstand Poule B volgens TOTO
1. Engeland
2. Verenigde Staten
3. Wales
4. Iran

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!