Voorspelling Poule C WK 2022: zien we de toekomstig wereldkampioen in actie?

WK 2022 | TOTO

In Poule C van het WK is Argentinië de uitgesproken favoriet. Aan de hand van Lionel Messi hopen de Zuid-Amerikanen niet alleen de groep te winnen, maar ook een gooi te doen naar de wereldtitel. Mexico lijkt het meeste aanspraak te maken op het tweede ticket voor de achtste finales. Saudi-Arabië en Polen complementeren deze groep.

Poule C WK 2022
Wedstrijden
Dinsdag 22 november 11.00 uur Argentinië – Saudi-Arabië
Dinsdag 22 november 17.00 uur Mexico – Polen
Zaterdag 26 november 14.00 uur Polen – Saudi-Arabië
Zaterdag 26 november 20.00 uur Argentinië – Mexico
Woensdag 30 november 16.00 uur Polen – Argentinië
Woensdag 30 november 16.00 uur Saudi-Arabië – Mexico

Quoteringen TOTO voor kwalificatie
Argentinië 1,08
Mexico 1,89
Polen 1,89
Saudi-Arabië 5,95

WIE GAAN ER VOLGENS JOU DOOR?

 

Het is voor Messi nu of nooit. Wil de 35-jarige superster definitief uit de schaduw stappen van Diego Maradona, dan telt tijdens dit WK alleen de wereldtitel. Dat is voor de aanvaller van PSG de enige prijs die nog ontbreekt op zijn palmares. Acht jaar geleden waren Messi en Argentinië al dichtbij. In 2014 ging de WK-finale verloren tegen Duitsland. De laatste keer dat La Albiceleste wereldkampioen werd, was in 1986 aan de hand van Maradona. Na Brazilië is Argentinië volgens onze quoteringen de grootste favoriet om de beker op 18 december omhoog te houden.

Ongekende reeks

Die favorietenrol komt niet zomaar uit de lucht vallen. Argentinië heeft al sinds 2 juli 2019 geen wedstrijd meer verloren. Dat komt neer op een reeks van 35 duels zonder nederlaag. Dat boezemt de komende tegenstanders ongetwijfeld de nodige angst in.

Vloek van de achtste finale

Mexico is de nummer dertien van de FIFA-ranking, en daarmee het enige land in Poule C dat in staat moet zijn om Argentinië serieus tegenstand te bieden. Bondscoach Gerardo Martino neemt een ervaren groep mee naar Qatar. Ter illustratie, in de selectie zitten maar vijf spelers die minder dan twintig interlands hebben gespeeld. Andrés Guardado en Guillermo Ochoa gaan zelfs op voor hun vijfde WK. De vorige vier keer strandden zij telkens in de achtste finale. In totaal bleek dat al zeven(!) keer achter elkaar het eindstation voor Mexico. Wij denken dat El Tricolor de poule nu weer overleeft. Maar lukt het ook een keer met de vloek van de laatste zestien af te rekenen?

Successen in vervlogen tijden

Voor de tweede keer op rij is Polen van de partij op een WK. In 2018 kwam het niet voorbij de poulefase. Ook in 2002 en 2006 slaagde de tweevoudig bronzen medaillewinnaar (1974 en 1982) daar niet in. Zulke successen lijken er dit jaar niet in te zitten. We vinden Polen terug op plek 26 op de FIFA-ranking. De formatie van bondscoach Czesław Michniewicz is te afhankelijk van twee spelers: uiteraard Robert Lewandowski (Barcelona) en Piotr Zielinski (Napoli). Als zij het op hun heupen hebben, moet Polen in staat worden geacht om in ieder geval mee te doen om de bovenste twee plekken. Maar dat lijkt het hoogst haalbare.

De absolute underdog

Van Saudi-Arabië mogen we geen wonderen verwachten. De nummer 51 van de wereld is voor de zesde keer aanwezig op een WK, en reikte alleen bij het debuut in 1994 verder dan de groepsfase. Destijds werd Saudi-Arabië een ronde later uitgeschakeld. Vier jaar geleden wonnen de Aziaten één wedstrijd. Als dat ook tijdens dit WK gebeurt, zou dat een aardige stunt zijn. Over de selectie kunnen we weinig zinnigs zeggen; alle spelers komen uit in de eigen competitie.

Voorspelling TOTO

Onze voorspelling is dat Argentinië zich gemakkelijk plaatst voor de volgende ronde. Normaal gesproken worden Messi en co. vergezeld door Mexico. Maar we vlakken Polen zeker niet uit. Zeker als Lewandowski weer zijn klasse toont. Als we moeten kiezen, gaan we toch voor de Mexicanen. Saudi-Arabië wordt troosteloos laatste.

Eindstand Poule C volgens TOTO
1. Argentinië
2. Mexico
3. Polen
4. Saudi-Arabië

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!