Voorspelling Poule D WK 2022: veroveren Fransen tweede titel op rij?

WK 2022 | TOTO

In Poule D komt de regerend wereldkampioen Frankrijk in actie tegen Denemarken, Tunesië en Australië. Op papier mogen de Fransen in hun handen knijpen, maar van oudsher gaat de wereldkampioen vaak onderuit in de groepsfase van het eerstvolgende wereldkampioenschap. Loopt het deze keer anders?

Poule D WK 2022
Wedstrijden
Dinsdag 22 november 14.00 uur Denemarken – Tunesië
Dinsdag 22 november 20.00 uur Frankrijk – Australië
Zaterdag 26 november 14.00 uur Tunesië – Australië
Zaterdag 26 november 17.00 uur Frankrijk – Denemarken
Woensdag 30 november 16.00 uur Australië – Denemarken
Woensdag 30 november 16.00 uur Tunesië – Frankrijk

Quoteringen TOTO voor kwalificatie
Frankrijk 1,10
Denemarken 1,33
Australië 3,50
Tunesië 3,75

WIE GAAN ER VOLGENS JOU DOOR?

 

Als we alleen naar de standen van de FIFA-ranking kijken, zouden we de landen die doorgaan al in kunnen vullen. Met Frankrijk (nummer 4 op de FIFA-Ranking) en Denemarken (nummer 10 op de FIFA-Ranking) treffen we zelfs twee landen in de top-10. Australië staat veertigste en Tunesië doet het met plek dertig niet veel beter. De Fransen en Denen lijken daardoor bijna verplicht om de achtste finales te halen, maar is de praktijk ook zo simpel? Er kunnen rare dingen op een WK gebeuren. 

Wereldkampioen lijkt uit vorm

De Haantjes lijken op dit moment niet in beste doen. Frankrijk had nog wel een goede WK-kwalificatie. Daarna werden de prestaties meteen een stuk slechter. In de Nations League werd slechts één keer gewonnen (2-0 tegen Oostenrijk) en tegen Denemarken werd bijvoorbeeld twee keer verloren. Daar komt nog eens bij dat Paul Pogba en N’Golo Kanté ontbreken. De twee belangrijke middenvelders waren tijdens de vorige WK-finale nog basisspelers, maar bleven nu geblesseerd thuis. Kunnen de overgebleven sterren zoals Kylian Mbappé toch een nieuw titel pakken?  

Denemarken gaat met goed gevoel naar WK 

Denemarken zal met veel vertrouwen afreizen naar het WK. De Denen beleefden een uitstekende WK-kwalificatie, met negen winstpartijen en slechts één verliespartij. Zoals gezegd versloeg het daarnaast ook nog eens twee keer Frankrijk tijdens de Nations League. Uiteindelijk mistten de Scandinaviërs wel de finaleronde van het toernooi, maar ze zullen veel vertrouwen hebben gewonnen. Op het afgelopen EK was Denemarken ook al één van de grote verassingen van het toernooi. Toen haalde het land de halve finales, zelfs na het dramatische uitvallen van sterspeler Christian Eriksen. Aan vertrouwen dus geen gebrek bij Denemarken. Zetten ze deze vorm door op het aankomende WK? 

Moeilijke opdracht voor Australië

De Australiërs maakten de WK-kwalificatie extra spannend. Ze plaatsten zich pas als een na laatste land voor het WK 2022. De Soccerroos reizen daardoor af naar hun zesde WK. De beste prestatie was de achtste finale in 2006, onder leiding van onze eigen Guus Hiddink. Op voorhand lijkt een herhaling van deze prestatie echter een te moeilijke opgave. Zeker als we naar de selectie van het land kijken. Maar liefst zeventien nieuwkomers maken zich op voor hun eerste mondiale eindtoernooi. Daarnaast mist het land grote sterren die het team bij de hand kunnen nemen. De tijden van Tim Cahill zijn definitief voorbij. Kan Australië alsnog voor een verrassing zorgen?  

Tunesië reist met veel ervaring af naar WK 

Tunesië maakt zich eveneens op voor een zesde WK voetbal. Het land won twee keer van Mali en verzekerde zich daarmee voor een nieuwe WK-kans. Het Afrikaanse land wist echter nooit te overtuigen op het wereldkampioenschap. Nooit werd de volgende ronde behaald en pas op het vorige WK werd een eerste overwinning geboekt. Ook Tunesië heeft niet de beschikking over wereldsterren, maar heeft het wel de nodige ervaring. Tien spelers gaan mee die vier jaar geleden ook actief waren op het WK in Rusland en elf spelers zijn actief in Europa. Is dit genoeg om de volgende ronde te behalen? 

Voorspelling TOTO 

Hoewel Frankrijk niet in allerbeste doen is, verwachten wij dat ze zich herpakken en als eerste in de poule eindigen. Vlak daarachter gevolgd door de Denen. Denemarken kan het Frankrijk nog knap lastig maken, zeker als we kijken naar de laatste onderlinge wedstrijden. Toch denken wij dat ze deze keer het onderspit zullen delven tegen de Fransen. Australië en Tunesië zullen gaan uitvechten wie op plek drie en vier eindigen. Gezien de vorige prestaties op een WK, en de kwaliteit van de selectie, zal Australië volgens ons hoger eindigen dan Tunesië.

Eindstand Poule D volgens TOTO
1. Frankrijk
2. Denemarken
3. Australië
4. Tunesië

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!