Voorspelling Poule F WK 2022: België en Kroatië favoriet

WK 2022 | TOTO

Poule F is de groep waarin we onze zuiderburen tegenkomen. Naast België complementeren Kroatië, Marokko en Canada de groep. De Belgen en Kroaten zijn de favorieten om de volgende ronde te behalen, maar gaat dit ook echt zo makkelijk gebeuren? De ervaring leert dat het op een WK anders kan lopen dan van verwacht. 

Poule F WK 2022
Wedstrijden
Woensdag 23 november 11.00 uur Marokko – Kroatië
Woensdag 23 november 20.00 uur België – Canada
Zondag 27 november 14.00 uur België – Marokko
Zondag 27 november 17.00 uur Kroatië – Canada
Donderdag 1 december 16.00 uur Kroatië – België
Donderdag 1 december 16.00 uur Canada – Marokko

Quoteringen TOTO voor kwalificatie
België 1,11
Kroatië 1,57
Marokko 3,00
Canada 3,75

WIE GAAN ER VOLGENS JOU DOOR?

 

België en Kroatië zijn de onbetwiste favorieten om door te gaan naar de volgende ronde. Zeker als we kijken naar de huidige FIFA-ranking. De Belgen bezetten plek twee op de ranglijst en de Kroaten vinden we terug op plek twaalf. Marokko doet het echter ook niet slecht met een 22ste plek, gevolgd door de op papier minste ploeg van de groep: Canada. De Canadezen bezet momenteel plek 41 en het mag toch wel als een klein wonder worden gezien als zij de volgende ronde halen. Gaan de Kroaten en Belgen zonder problemen door naar de achtste finales? 

Nu of nooit

Als nummer twee van de FIFA-ranking is België een van de grootste favorieten voor het WK 2022. Niet zo gek ook, aangezien de Belgen een knappe derde plek behaalden op het laatste WK. Brazilië werd toen zelfs met een knappe 2-1 verslagen. Toch moeten de Rode Duivels haast maken. Een gedeelte van de selectie stopt waarschijnlijk na het aankomende toernooi. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Dries Mertens, Eden Hazard, Kevin de Bruyne; het is nog maar de vraag of zij er in 2026 nog bij zullen zijn. Daarom is dit misschien wel de laatste kans om eindelijk eens een eindtoernooi te winnen.  

Verliezend finalist gaat nu voor winst

Een aantal spelers zijn sinds het EK van vorig jaar gestopt, maar gelukkig voor de Kroaten is de grootste speler nog steeds aanwezig: Luka Modric. Onder zijn leiding speelt Kroatië nog steeds op een hoog niveau. In de Nations League hadden de Kroaten de meeste punten en wonnen hun poule A. Zo versloegen ze onder andere Oostenrijk, Denemarken en Frankrijk. Daardoor speelt de winnaar van WK-zilver in 2018 komende zomer in Nederland de finaleronde van het toernooi. Kan Kroatië deze vorm doortrekken? Ze zullen er in ieder geval alles aan doen om de nare smaak weg te spoelen van de vorige WK-finale tegen Frankrijk (4-2). Gaat dit ze lukken? 

Vier spelers met Eredivisieverleden naar WK 

Marokko is er dit WK voor de tweede keer op rij bij. Een mooie prestatie, want de vier WK’s daarvoor werden allen gemist. In Rusland liep het toernooi uit op een teleurstelling en ook nu zien de vooruitzichten er niet per se goed uit. Op papier zijn de Belgen en de Kroaten namelijk een maatje te groot. Marokko wil voor verrassingen zorgen met enkele bekende namen. De bondscoach Hoalid Regragui neemt in zijn WK-selectie vier spelers mee met een Eredivisieverleden. Het gaat om Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal. Kunnen zij zorgen om het beste resultaat ooit (achtste finales op het WK 1986) te evenaren?  

Op jacht naar eerste WK-punten ooit 

Met de plaatsing voor het WK 2022 was het feest in Canada. In de voorgaande kwalificatiereeksen kwam Canada niet in de buurt van een WK. Maar nu was het ineens raak. Het wordt pas het tweede WK ooit voor de Canadezen. De eerste keer behaalden ze echter geen enkel punt en kwamen ze zelfs niet tot scoren. Daar zullen ze nu koste wat kost verandering in willen brengen. Canada gaat dit doen met een selectie waarin Bayern München-back Alphonso Davies en Lille-aanvaller Jonathan David de bekendste namen zijn. Davies kampte met een blessure, maar is zeer waarschijnlijk net op tijd fit. Voor doelpunten wordt ook gekeken naar Cyle Larin. De aanvaller was met dertien doelpunten topscorer in de kwalificatiereeks. Zal het hem lukken? 

Voorspelling TOTO 

Hoewel Poule F dus twee grote favorieten heeft, kan Marokko, of Canada in mindere mate, toch verrassen. Maar als we kijken naar de selecties en de vorm waarin Kroatië en België verkeren, verwachten we dat deze twee landen toch echt de dienst gaan uitmaken. België schatten we hierin als nummer twee van de FIFA-ranking het hoogste in, vlak daarachter Kroatië. Marokko en Canada zullen om plek drie vechten, waarin de kwaliteiten van onder andere Ziyech het verschil gaan maken.

Eindstand Poule F volgens TOTO
1. België
2. Kroatië
3. Marokko
4. Canada

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!