Voorspelling Poule G WK 2022: Brazilië hunkert naar nieuwe wereldtitel

WK 2022 | TOTO

Met vijf wereldtitels is Brazilië het meest succesvolle land ooit op het WK. De laatste keer dat de Seleção goud pakte, was alweer in 2002. Voor dit jaar is Brazilië volgens velen de grootste kanshebber op de titel. Maar het moet eerst wel Poule G zien te overleven. Zwitserland, Servië en Kameroen zijn daarin de tegenstanders. Op laatstgenoemd land na is dit dezelfde groep als op het WK van 2018.

Poule G WK 2022
Wedstrijden
Donderdag 24 november 11.00 uur Zwitserland – Kameroen
Donderdag 24 november 20.00 uur Brazilië – Servië
Maandag 28 november 11.00 uur Kameroen – Servië
Maandag 28 november 17.00 uur Brazilië – Zwitserland
Vrijdag 2 december 20.00 uur Servië – Zwitserland
Vrijdag 2 december 16.00 uur Kameroen – Brazilië

Quoteringen TOTO voor kwalificatie
Brazilië 1,11
Zwitserland 2,00
Servië 2,10
Kameroen 4,50

WIE GAAN ER VOLGENS JOU DOOR?

 

Niet alleen wat betreft wereldtitels is Brazilië recordhouder. Ook qua WK-deelnames gaan de Zuid-Amerikanen aan kop. De Goddelijke Kanaries waren aanwezig op alle 21 eerdere wereldkampioenschappen. De laatste vier WK’s pasten eigenlijk niet bij de statuur van Brazilië. Drie maal werd het uitgeschakeld in de kwartfinale. In 2014 ging de strijd om brons tegen Nederland verloren. Het wordt dus wel weer eens tijd voor écht succes.

Individuele kwaliteit

Volgens onze quoteringen is Brazilië de te kloppen ploeg dit WK. Niet zo gek, want de meeste Brazilianen spelen in de absolute top van Europa. Met namen als Neymar, Éder Militão en Vinícius Júnior kan bondscoach Tite behoorlijk wat kwaliteit het veld opsturen. De vraag is of al die individuele klasse ook als team kan opereren. Is dat het geval, dan zijn er maar weinig landen die Brazilië het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Stugge ploeg

Ondanks de kracht van Brazilië is het zeker geen ABC’tje dat het in deze groep wel even drie simpele zeges behaald. Zwitserland is bijvoorbeeld een stugge opponent. Deze eeuw kwam het Alpenland vier keer uit op een WK. Drie maal werd de achtste finale bereikt. In een heel grijs verleden slaagde Zwitserland erin verder te komen dan die ronde. In 1934, 1938 en 1954 bleek de kwartfinale het eindstation. Op dit moment vinden we de ploeg van bondscoach Murat Yakin terug op plek 15 van de FIFA-ranking. Met de vorm lijkt het wel goed te zitten. De laatste drie interlands werden gewonnen van respectievelijk Portugal, Spanje en Tsjechië. De Zwitsers hebben de potentie om wederom de achtste finale te halen.

Spelers in grote competities

Vermoedelijk moet Zwitserland met Servië strijden om plek twee in Poule G. Kijken we naar de FIFA-ranking, dan doen beide landen niet veel voor elkaar onder (Servië staat 21e). Bondscoach Dragan Stojković heeft de beschikking over flink wat spelers die actief zijn in grote competities als de Serie A en La Liga. Bijvoorbeeld Dusan Vlahovic, vaste waarde in de spits van Juventus. Met ook nog Luka Jovic (Fiorentina) en Aleksandar Mitrovic (Fulham) heeft de oefenmeester weinig klagen wat betreft de aanvalslinie. Op het middenveld ook geen verkeerde spelers met Dusan Tadic (Ajax) en Filip Kostic (Juventus). Servië moet in ieder geval in staat worden geacht om het Zwitserland moeilijk te maken.

Grote underdog

Kameroen is de ‘nieuwkomer’ in deze groep. Het Afrikaanse land kwalificeerde zich niet voor het WK van 2018. Daarvoor waren de Ontembare Leeuwen bijna wel altijd present op de mondiale eindronde. Bij de zeven eerdere deelnames aan het WK werd Kameroen zes keer in de groepsfase uitgeschakeld. Alleen in 1990 kwam de vijfvoudig Afrikaans kampioen verder: kwartfinale. Er wijst vrijwel niets op dat dit huidige team bij die prestatie in de buurt kan komen. Kameroen is de nummer 43 van de FIFA-ranking en daarmee de grote underdog in deze poule. De enige namen in de selectie die tot de verbeelding spreken zijn die van keeper André Onana (Internazionale), middenvelder André-Frank Zambo Anguissa (Napoli) en Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern München). Wellicht kan Kameroen nog ergens een puntje sprokkelen, maar daar blijft het vermoedelijk bij.

Voorspelling TOTO

Het moge duidelijk zijn dat wij Brazilië opschrijven als poulewinnaar. Daarachter gaan Zwitserland en Servië uitmaken wie het tweede ticket bemachtigt voor de knock-outfase. We denken dat de individuele kwaliteit van Servië – met name voorin – de doorslag gaat geven.

Eindstand Poule G volgens TOTO
1. Brazilië
2. Servië
3. Zwitserland
4. Kameroen

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!