Voorspelling Poule H WK 2022: Ronaldo vs. Suárez

WK 2022 | TOTO

Poule H is het decor van één van de onbetwiste sterren van het WK 2022: Cristiano Ronaldo. De Portugees neemt het samen met zijn teamgenoten op tegen Ghana, Zuid-Korea en het Uruguay van Luis Suárez. Kan CR7 eindelijk die felbegeerde gouden cup aan zijn prijzenkast toevoegen?

Poule H WK 2022
Wedstrijden
Donderdag 24 november 14.00 uur Uruguay – Zuid-Korea
Donderdag 24 november 17.00 uur Portugal – Ghana
Maandag 28 november 14.00 uur Zuid-Korea – Ghana
Maandag 28 november 20.00 uur Portugal – Uruguay
Vrijdag 2 december 16.00 uur Ghana – Uruguay
Vrijdag 2 december 16.00 uur Zuid-Korea – Portugal

Quoteringen TOTO voor kwalificatie
Portugal 1,18
Uruguay 1,50
Ghana 3,25
Zuid-Korea 3,25

WIE GAAN ER VOLGENS JOU DOOR?

 

In deze groep springen twee landen er natuurlijk meteen uit: Portugal en Uruguay. Beiden hebben niet alleen de beste selecties van de groep, ze beschikken ook nog eens over twee superspitsen: Ronaldo en Luis Suárez. Allebei misschien al wat op leeftijd, maar we kunnen ze nog steeds rekenen tot de wereldtop. Zuid-Korea en Ghana moeten het doen met aanmerkelijk mindere selecties en zullen het daarom een stuk lastiger krijgen om de achtste finales te behalen.  

CR7 is uit op revanche 

Portugal presteert de laatste interlands wisselend. In de Nations League werd eerst Tsjechië met 0-4 verslagen, maar de wedstrijd daarna tegen Spanje eindigde in een 1-0 nederlaag. Tijdens de WK-kwalificatie werden de Portugezen tweede in de groep, waardoor play-offs noodzakelijk waren. Deze werden gewonnen, waardoor Ronaldo zich op kan maken voor een vijfde WK. Na zijn geruchtmakende interview, waarin hij Manchester United tot de grond toe afbrandde, zal hij blij zijn met een onderbreking van het clubvoetbal. Laat hij het ongelijk van zijn club zien? Ronaldo wordt hierin onder andere bijgestaan door Bruno Fernandes, João Cancelo, Pepe, Bernardo Silva en João Félix. 

Laatste WK voor Suárez 

De Uruguayanen presteren veelal goed op een WK voetbal, waardoor ze altijd een gevaarlijke outsider zijn voor een hoge notering. Het land kwalificeerde zich direct voor het wereldkampioenschap en dat betekent dat we Suárez vermoedelijk voor een laatste keer zien op een eindtoernooi. De vedette speelt inmiddels weer in zijn thuisland en tijdens de kwalificatiereeks kwam hij tot zeven doelpunten. Ook Edinson Cavani speelt waarschijnlijk zijn laatste WK. Sluit het aanvalsduo hun WK-loopbaan in stijl af? 

Grote tegenvaller Zuid-Korea 

Zuid-Korea plaatste zich als tweede land direct voor het wereldkampioenschap. Met twintig punten uit acht wedstrijden, elf doelpunten voor en slechts twee tegen, gaven de Koreanen een signaal af. Onbetwiste sterspeler is natuurlijk Son Heung-min. Son is dan wel opgenomen in de selectie, het is echter onzeker of hij in actie komt. De aanvaller van Tottenham Hotspur is herstellende van een oogoperatie. Zijn afwezigheid zou een grote tegenvaller zijn voor zijn land. De bondscoach heeft namelijk slechts twee aanvallers meegenomen naar het WK, en Son gold als aanvallende middenvelder als een belangrijk gevaar voorin. Kunnen de Koreanen dit verlies opvangen? 

Ghana heeft moeite met scoren 

De verwachtingen rondom de Ghanezen zijn op het WK 2022 niet groot. Reden was de ietwat fletse WK-kwalificatie. Weliswaar eindigde Ghana op de eerste plek in de poule, maar de Afrikanen konden moeilijk het net vinden. Op papier is de selectie nog niet eens zo heel slecht. Zo zit Mohammed Kudus van Ajax erbij. De Ajacied speelde 18 interlands en maakte daarin 5 doelpunten. Andere bekende namen in de Ghanese selectie zijn middenvelder Thomas Partey (Arsenal) en Iñaki Williams (Athletic). 

Voorspelling TOTO

Zoals gezegd zijn Portugal en Uruguay de grote favorieten van deze groep. Vanwege de algehele kwaliteit van de selectie schatten wij de Portugezen echter net wat hoger in. Uruguay wordt volgens ons tweede in de groep. Mocht Son niet spelen, dan hebben de Koreanen en aanvallend probleem dat op het eerste gezicht moeilijk is op te lossen. Toch schatten wij ze net iets hoger in dan Ghana, dat wel enkele goede spelers heeft, maar over weinig scorend vermogen beschikt.

Eindstand Poule H volgens TOTO
1. Portugal
2. Uruguay
3. Zuid-Korea
4. Ghana

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!