Het zijn tegenwoordig twee van de absolute grootmachten in het Europese voetbal, maar het winnen van de Champions League lukte PSG en Manchester City nog nooit. Eén van de twee krijgt eind mei in Istanboel een kans in de finale. Wie dat wordt, zien we de komende weken, te beginnen woensdag in Parijs!

Paris St. Germain – Manchester City
Halve finale Champions League
28 april 2021
21.00 uur, Parc des Princes, Parijs (Fra)

Sinds de overname in 2008 zette Manchester City reuzenstappen richting de Europese top. Maar het échte grote succes bleef uit. Op een halvefinaleplaats in 2016 na werd City steevast vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League. Over PSG valt nagenoeg hetzelfde verhaal te vertellen, al haalden de Fransen vorig jaar de finale. Daarvoor kwam het sinds de overname in 2011 maar niet verder dan de kwartfinale. Nu staan ze dus tegenover elkaar in de halve finale en zal de druk voor het bereiken van de finale bij beide teams hoog zijn. Niet verliezen kan woensdag wel eens belangrijker zijn dan winnen en we zetten daarom in op een gelijkspel.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.65

Maar met deze twee ploegen tegenover elkaar is het vrijwel ondenkbaar dat er niet gescoord gaat worden. Zowel PSG als Manchester City scoorden in de tien Europese wedstrijden dit seizoen al 21 keer. Bij PSG komt twee derde van die productie op naam van het duo Neymar/Mbappé. De Fransman is de topscorer met acht treffers, waarvan hij er liefst zes maakte in de eerdere knock-outrondes tegen FC Barcelona en Bayern München. De aanvaller is in topvorm, getuige ook zijn vijf doelpunten in de laatste drie wedstrijden in de Franse competitie. Mbappé maakte dit seizoen al dertien keer twee of meer doelpunten in een wedstrijd. Lukt hem dat woensdag tegen Manchester City ook weer? Er staat een heerlijke quotering tegenover!

WEDTIP
Mbappé scoort twee keer of meer > 10.00

Waar kun je PSG – Manchester City op tv zien?

PSG – Manchester City is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op SBS6 en ZIGGO Sports Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots