Voorspelling PSV – AZ: maakt AZ de strijd in de top nóg spannender?

PSV Koning TOTO

Voordat de Eredivisie toe is aan de WK-break staat er zaterdag nog een heuse topper op het programma. Koploper PSV ontvangt nummer vijf AZ. Het verschil tussen beide clubs is slechts vier punten. Bij een Alkmaarse zege wordt het bovenaan de ranglijst nog spannender dan het nu al is. Lees hier onze voorspellingen en wedtips voor PSV – AZ.

PSV – AZ
Eredivisie
12 november 2022
21.00 uur, Philips Stadion, Eindhoven

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het voelt een beetje vreemd. Het WK begint al over ruim een week, maar in Europa wordt er nog ‘gewoon’ een competitiespeelronde afgewerkt. Enigszins met de handrem erop spelen met het oog op het WK, zit er niet bij. Zeker niet bij PSV – AZ, waar het echt om de knikkers gaat. De thuisploeg wil als Eredivisiekoploper de ‘winterstop’ ingaan. De formatie van Pascal Jansen hoopt weer aansluiting te vinden met de bovenste plekken. AZ heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een soort angstgegner voor PSV. In de laatste zes ontmoetingen trokken de Alkmaarders maar liefst vijf keer aan het langste eind, waarvan drie keer in het Philips Stadion. Gebeurt dat zaterdagavond weer? Check die lekkere quotering!

WEDTIP
AZ wint > 5,60

Wij verwachten zeker geen makkelijke overwinning voor AZ. Want we mogen niet vergeten dat PSV in uitstekende vorm verkeert. De mannen van Ruud van Nistelrooij boekten al vier zeges op rij in alle competities, waarvan die tegen Arsenal en Ajax er natuurlijk uitspringen. Ondanks dat wij niet denken dat PSV’ers er met de handrem op gaan spelen vanwege het naderende WK (Cody Gakpo, Xavi Simons en Luuk de Jong zijn voor het Nederlands Elftal opgeroepen), zit dat wereldkampioenschap ongetwijfeld toch in hun hoofd. Zeker in de tweede helft zou PSV dat parten kunnen spelen. Vandaar de volgende wedtip.

WEDTIP
AZ wint tweede helft > 5,05

Waar kun je PSV – AZ zien op tv?

De wedstrijd tussen PSV en AZ is zaterdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?