Voorspelling Qatar – Ecuador: wint gastland wederom openingsduel?

Qatar - Ecuador - TOTO

De loting voor het WK 2022 bleek in april van dit jaar niet helemaal waterdicht. Niet gastland Qatar, maar Nederland en Senegal stonden ineens op voor de eerste wedstrijd van het toernooi. Om er toch voor te zorgen dat het organiserende land de openingswedstrijd speelt, werd de start van het WK met een dag vervroegd. En dus staan Qatar en Ecuador zondag tegenover elkaar voor de officiële start van het toernooi!

Qatar – Ecuador
Groep A WK 2022
20 november 2022
17.00 uur, Al Bayt Stadion, Al-Khor

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De openingswedstrijd van een groot toernooi is altijd een speciale wedstrijd en niet zelden het decor van spektakel en grote verrassingen. Wat te denken van de enorme stunt van Kameroen tegen regerend wereldkampioen Argentinië in 1990, de ploeg van Diego Maradona. Of zo’n zelfde surprise van Senegal tegen Frankrijk – de kampioen van 1998 –  bij het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002. De namen van Francis Omam-Biyik en Papa Bouba Diop gingen als matchwinners én eerste doelpuntenmakers van het toernooi voor altijd de geschiedenisboeken in.

Wereldfaam Siphiwe Tshabalala

Sinds 2006 speelt niet de uittredend wereldkampioen maar het gastland de openingswedstrijd van het WK. Zo kon het dat in 2010 de Zuid-Afrikaan Siphiwe Tshabalala wereldfaam vergaarde door het allereerste WK-doelpunt op Afrikaanse grond voor zijn rekening te nemen. Zuid-Afrika speelde gelijk tegen Uruguay en dat was de enige keer sinds 2006 dat het organiserende land de openingswedstrijd niet wist te winnen. Duitsland (2006), Brazilië (2014) en Rusland (2018) begonnen met een overwinning aan het toernooi in eigen land. Kan Qatar zich aan dit rijtje toevoegen?

WEDTIP
Qatar wint > 3,20

Spitsen dromen van eerste doelpunt

De spelers van Qatar en Ecuador zullen natuurlijk bezig zijn met het winnen van de wedstrijd, maar ze zullen stiekem ook dromen van het maken van het eerste doelpunt op het WK 2022. En dan met name natuurlijk de spitsen van beide landen. Bij Qatar is dat Almoez Ali. De aanvoerder maakte in 85 interlands 42 doelpunten en is de enige speler van Qatar die dit kalenderjaar meer dan één keer wist te scoren. Bij Ecuador is het uitkijken naar routinier Enner Valencia. De spits van Fenerbahce is topscorer allertijden van het land en maakte er al drie op een WK eindronde. Omdat wij een overwinning voor het gastland voorspellen, denken wij ook dat Ali het eerste WK-doelpunt van dit jaar maakt.

WEDTIP
Almoez Ali scoort eerste doelpunt van wedstrijd > 4,00

Waar kun je Qatar – Ecuador zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Qatar en Ecuador is zondagmiddag vanaf 17.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?