Voorspelling Rangers FC – Ajax: verliezen mag, maar Amsterdammers zullen willen winnen

Rangers FC - TOTO

Ajax kreeg de afgelopen weken in de Champions League dreun op dreun, maar verliezen de Amsterdammers dinsdag niet met meer dan drie doelpunten verschil bij Rangers FC dan is Europese overwintering gewoon een feit. Hoewel de vorm bij Ajax ver te zoeken is, moet de ploeg van Alfred Schreuder toch wel in staat worden geacht de derde plaats in de poule makkelijk veilig te stellen.

Rangers FC – Ajax
Poulefase Champions League
1 november 2022
21.00 uur, Ibrox Park, Glasgow (Sch)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het ene na het andere negatieve record sneuvelde de laatste weken bij Ajax. Nooit eerder kregen de Amsterdammers meer dan vijf tegendoelpunten in een Europese thuiswedstrijd. Nooit eerder incasseerde Ajax in een Europees tweeluik tien treffers. Nooit eerder kreeg de club in drie Europese wedstrijden op rij minstens drie tegentreffers. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Hoe anders zag de wereld er voor Ajax uit op 7 september, toen Steven Bergwijn na tachtig minuten de 4-0 scoorde in de eerste groepswedstrijd tegen Rangers. De ploeg van Alfred Schreuder leek op weg naar een weer een succesvol Champions League avontuur, maar Liverpool en met name Napoli bleken meer dan één maat te groot. Die 4-0 zege op Rangers was wel een belangrijke. Omdat de Schotten geen enkel punt wisten te veroveren kan Ajax zich dinsdag zelfs 3-0 nederlaag permitteren zonder Europese overwintering weg te geven.

Of het zover komt? Wij denken van niet. Met terugwerkende kracht zegt die 4-0 in Amsterdam veel over de verhoudingen. Ajax kwam in deze poule tekort, Rangers nog veel meer. Beide ploegen incasseerden veel treffers, dus dat er dinsdag minstens drie doelpunten gaan vallen twijfelen we niet aan. Wint Ajax met 1-2, 1-3 of 1-4, dan pak je meer dan vier keer je inleg.

WEDTIP
Correct score combinatie: Ajax wint met 1-2, 1-3 of 1-4 > 4.25

Rangers zal gezien de uitgangsposities – gesteund door de fanatieke aanhang – vanaf de start willen stormen. Ook de Schotten zullen gezien hebben dat Ajax defensief behoorlijk kwetsbaar is. Het enige gevaar vooraf voor de landskampioen lijkt daarin te schuilen. In het tweeluik met Napoli en in de thuiswedstrijd tegen Liverpool leverde de eerste tegentreffer meteen meerdere tegengoals op. Komt Rangers snel op 1-0, dan zal de angst toenemen. De enige remedie is dan zelf ook snel te scoren. Gezien het risico dat de Schotten zullen nemen gaat Ajax daar ruimschoots de ruimte voor krijgen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat beide teams in beide helften zullen scoren.

WEDTIP
Beide teams scoren in beide helften > 8.00 (Bet Builder)

Waar kun je Rangers FC – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen Rangers en Ajax is dinsdagavond vanaf 21.00 uur uur live te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal. De voorbeschouwing op RTL 7 begint om 19.55 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?