Wordt de Bundesliga weer écht spannend? Als nummer twee RB Leipzig zaterdag in eigen huis lijstaanvoerder Bayern München verslaat, krijgen we nog een leuk slot van het seizoen. Zeker nu topschutter Robert Lewandowski voorlopig geblesseerd moet toekijken. Wat kan Bayern zonder de Pool?

RB Leipzig – Bayern München
Bundesliga
3 april 2021
18.30 uur, Red Bull Arena, Leipzig (Dui)

RB Leipzig – Bayern München is een topper, maar van een klassieker mogen we nog niet spreken. Leipzig speelt pas sinds 2016 in de Bundesliga. Het doet vanaf die entree vrijwel altijd mee om de topplekken. Het Bayern lastig maken, is nog niet gelukt. Die Roten Bullen wisten in haar korte historie pas één keer van de Rekordmeister te winnen. Dat gebeurde in 2018. Daarna speelden beiden in de competitie nog vijf keer tegen elkaar met maar liefst vier keer een gelijkspel als uitkomst. Als het zaterdag weer in een remise eindigt, kan jij ruim drie keer je inleg pakken!

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.55

Lewandowski liep zondag met Polen tegen Andorra een knieblessure op. De superspits – hij scoorde dit seizoen al 42 keer in 36 officiële duels – staat in ieder geval vier weken aan de kant. Wie moet nu voor goals zorgen bij Bayern? Thomas Müller staat tweede op de clubtopscorerslijst, maar heeft al twee maanden het net niet gevonden. Serge Gnabry lijkt een betere gegadigde het gat van Lewandowski op te vullen. De Duitser scoorde in de afgelopen vier wedstrijden vier keer. Een man in vorm dus!

WEDTIP
Gnabry scoort in de wedstrijd > 2.90

Hoe je het ook wendt of keert, Lewandowski gaat hoe dan ook gemist worden. Te meer omdat Bayern met Leipzig de club treft met de minst gepasseerde defensie in de Bundesliga. De formatie van Julian Nagelsmann kreeg in 26 wedstrijden 21 goals tegen. Bayern moest al 35 tegentreffers incasseren. Dit alles maakt dat wij geen doelpuntenfestijn verwachten.

WEDTIP
Er wordt 2 of 3 keer gescoord > 2.06

Waar kun je RB Leipzig – Bayern München zien op tv?

RB Leipzig – Bayern München is zaterdag vanaf 18.30 uur te zien op ESPN 4.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots