Voor het eerst sinds 2017 een keer géén Bayern München in de finale van de DFB Pokal. De eindstrijd om de Duitse beker gaat tussen RB Leipzig en Borussia Dortmund. Kijkend naar onze quoteringen is het lastig een favoriet aan te wijzen. Daarom geven we je per club een wedtip. Waar zet jij op in?

RB Leipzig – Borussia Dortmund
Finale DFB Pokal
13 mei 2021
20.45 uur, Olympiastadion, Berlijn (Dui)

Hoewel RB Leipzig in haar korte bestaan (sinds 2009) al verrassend succesvol is geweest, wisten de Oost-Duitsers nog geen prijs te pakken. Dit seizoen deden Die Roten Bullen lang mee voor de landstitel, maar die ging uiteindelijk weer naar Bayern. Lukt het dan wel in de beker? Leipzig heeft een periode met wisselende resultaten achter de rug. Vorig weekend werd nog met 3-2 verloren van de tegenstander in de Pokal-finale. In de laatste drie duels wist Leipzig wel telkens twee maal te scoren. Doet de ploeg van Julian Nagelsmann dat ook tegen Dortmund en nu wel met de zege tot gevolg?

WEDTIP
RB Leipzig wint en Over 1,5 goal > 3,00

Vanwege een dijbeenblessure moest hij zaterdag de generale repetitie tegen Leipzig missen. Erling Haaland lijkt wel op tijd fit voor de bekerfinale. Voor het Noorse fenomeen zou het zomaar een van zijn laatste kunststukjes voor Dortmund kunnen worden. Verschillende Europese topclubs willen hem maar wat graag inlijven. Doordat Haaland terugkeert van een blessure, is het nog niet helemaal zeker of die aan de aftrap verschijnt. Ook al zou die pas in de tweede helft invallen, verwachten wij wel een doelpunt van de 20-jarige spits. In een Betbuilder-combinatie met een overwinning voor Dortmund levert jou dat ruim drie keer je inleg op!

WEDTIP
Betbuilder: Haaland scoort en Dortmund wint > 3,20

Waar kun je RB Leipzig – Borussia Dortmund zien op tv?

De finale van de DFB Pokal is donderdag vanaf 20.45 uur te zien op de Duitse zender ARD.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots