Voorspelling RB Leipzig – Manchester City: wint City eindelijk de Champions League?

Supporters van Manchester City vlaggen in het Etihad Stadion.

Woensdagavond gaat de jacht op de eerste Champions League-titel voor Manchester City door. Tegenstander in de achtste finale is RB Leipzig. De Duitse ploeg zal met de steun van het thuispubliek met man en macht proberen een verrassing te realiseren. Gaat het ze lukken of laat het sterrenensemble uit Manchester zich niet verassen?

RB Leipzig – Manchester City
EUFA Champions League
22 februari 2023
21.00 uur, Red Bull Arena, Leipzig

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

We komen meteen een bekend gezicht tegen tijdens deze wedstrijd, maar dan niet als speler. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft woensdag in Duitsland namelijk de leiding over de wedstrijd in de achtste finales. Leuk voor ons Nederlanders, maar van minder belang voor de Duitsers. Leipzig kwalificeerde zich in de groep als nummer 2 achter Real Madrid voor de knock-outfase van het grootste Europese toernooi. Daarnaast staat de Duitse ploeg op de vijfde plaats in de Bundesliga, 4 punten achter koploper Bayern München.

Daarmee presteert Leipzig niet slecht, maar de verwachtingen zijn de laatste jaren toch iets groter geworden in de Duitse stad. In het Champions League seizoen 2019-2020 behaalde de ploeg namelijk verassend de halve finale van het toernooi. In dat coronaseizoen was PSG uiteindelijk met 3-0 veel te sterk, maar het geloof op een goede Europese prestatie was geboren. In de seizoenen daarna waren de achtste finales en de groepsfase echter uiteindelijk het eindstation. RB Leipzig zal daardoor gemotiveerd zijn om de Engelse grootmacht uit Manchester te verslaan. Wij schatten alleen wel in dat dit moeilijk gaat worden.

WEDTIP

RB Leipzig wint de wedstrijd > 4.50

Manchester City is nog vol in de race voor een nieuwe Premier League-titel. Vorige week mochten ze zichzelf zelfs even koploper noemen, maar na een 1-1 bij Nottingham Forest is Arsenal weer leider. De ploeg van Mikel Arteta staat met 54 punten uit 23 duels bovenaan. Manchester City heeft uit 24 wedstrijden 52 punten verzameld. Misschien belangrijker voor City is de Champions League. Ze wonnen deze prijs nog nooit en dat knaagt bij de ploeg van Pep Guardiola. Veel ogen zijn hierbij gericht op Erling Haaland. Hij maakte vorige week tegen uitgerekend Arsenal zijn 26ste Premier League-doelpunt van dit seizoen, alhoewel hij de wedstrijd daarna tegen Nottingham een offday had. Toch verwachten wij dat de Noorse doelpuntenmachine weer gaat scoren en dat City wint.

WEDTIP
Manchester City wint en Haaland scoort > 2.50

Waar kun je RB Leipzig – Manchester City zien op tv?

De wedstrijd tussen RB Leipzig – Manchester City is woensdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op RTL7.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!