Tijd voor El Clásico, en wat voor één! Schakelt Barcelona Real Madrid uit in de titelstrijd, of pakt de thuisploeg de laatste strohalm? TOTO Extra kijkt vooruit!

Real Madrid – FC Barcelona
La Liga
10 april 2021
21.00 uur, Estádio Alfredo di Stéfano, Madrid (Spa)

Dat deze voorjaarseditie van El Clásico nog een wedstrijd met belangen in de Spaanse titelrace zou zijn, hadden een paar maanden geleden maar weinigen voorspeld. Atlético Madrid leek recht op de titel af te stevenen. Maar bij de stadsgenoot van Real is de klad er inmiddels behoorlijk in gekomen en de twee grootmachten laten amper een steek meer vallen. De ploeg van Ronald Koeman staat nog maar één punt achter Atlético, die van Zinedine Zidane volgt daar weer twee punten achter. Er staat zaterdag heel wat op het spel, zullen we maar zeggen!

Barcelona is licht favoriet voor de zege. Dat komt ongetwijfeld door de imposante reeks waaraan Koeman en de zijnen bezig zijn. Inmiddels is Barca alweer negentien competitiewedstrijden ongeslagen. Begin december verloor het voor het laatst in La Liga. De laatste zes wedstrijden leverden drie punten op. Maar ook Real Madrid presteert de laatste weken uitstekend. De Koninklijke is negen wedstrijden zonder nederlaag. Twee ploegen in een uitstekende vorm dus en wij denken dat Atlético Madrid daar wel eens van zou kunnen profiteren. Wij zetten in op een gelijkspel.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.75

Een gelijkspel dus, maar uiteraard wel eentje waarin gescoord gaat worden. 0-0 werd het in alle ontmoetingen tussen Real en Barcelona deze eeuw slechts twee keer. En beide ploegen beschikken over nogal wat scorend vermogen. Karim Benzema is in supervorm, al scoorde de Fransman in de met 3-1 gewonnen Champions League-kraker tegen Liverpool afgelopen dinsdag niet. En op Lionel Messi staat de laatste weken weer eens geen maat. Liefst zestien keer scoorde de Argentijn in de laatste twaalf competitiewedstrijden waarin hij in actie kwam. Scoren ze zaterdag allebei? Je krijgt er vier keer je inleg voor terug!

WEDTIP
Benzema en Messi scoren > 4.00

Waar kun je Real Madrid – Barcelona op tv zien?

Real Madrid – Barcelona wordt zaterdag 10 april vanaf 21.00 uur uitgezonden op Ziggo Sport.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots